JOŠ JEDAN TOPLOTNI TALAS! Evo kada se u Srbiji očekuje ponovni nalet vrućine!

Autor:

Vesti

22.07.2024

23:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od srede do petka biće znatno ugodnije, uz temperature od 25 do 30°C.

JOŠ JEDAN TOPLOTNI TALAS! Evo kada se u Srbiji očekuje ponovni nalet vrućine!

Foto: Shutterstock, Pixabay.com

Prošla sedmica je bila obeležena ekstremnim vrućinama, sa temperaturama koje su dosezale čak do 42°C. Međutim, iako su se vrućine donekle smanjile u odnosu na prethodnu nedelju, nova vremenska prognoza ukazuje na ponovni talas visokih temperatura. Ipak, pre nego što nas zahvati nova vrućina, očekuje se osveženje.

U utorak se očekuje veoma toplo vreme u celoj Srbiji, sa temperaturama od 30 do 35°C i pretežno sunčanim vremenom. Tokom poslepodneva može doći do lokalnih pljuskova praćenih grmljavinom. Međutim, već u sredu se očekuje prodor hladnog fronta, donoseći osveženje i padavine širom zemlje.

Od srede do petka, očekuje se značajno prijatnije vreme, sa temperaturama od 25 do 30°C. Nakon prolaznih padavina u sredu, četvrtak i petak će biti uglavnom suvi dani, sa smenom sunčanih i oblačnih intervala, uz mogućnost ređih pljuskova praćenih grmljavinom.

Međutim, već od vikenda se očekuje stabilizacija vremena i nagli porast temperatura vazduha, najavljujući novi toplotni talas. Maksimalne temperature u subotu će prelaziti 30°C, a od nedelje će biti još vrelije. Poslednje dane jula i početak avgusta obeležiće tropski dani, sa temperaturama koje će prelaziti 35°C, uz pretežno sunčano vreme.

Iako su vrućine i toplotni talasi uobičajeni tokom letnjih meseci, važno je pridržavati se saveta stručnjaka o zaštiti od visokih temperatura, posebno tokom ekstremnih vrućina. Očekuje se da će meteorološke prognoze biti praćene s posebnom pažnjom kako bi se građani pravovremeno informisali o promenama vremena i preduzeli odgovarajuće mere opreza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading