PUSTOŠ! KUĆE ODSEČENE OD SVETA, PODRUMI POTOPLJENI! Nakon nevremena u Arilju proglašena VANREDNA SITUACIJA!

Autor:

Vesti

25.07.2024

15:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putna infrastruktura je skoro potpuno uništena - kaže predsednik opštine Arilje

PUSTOŠ! KUĆE ODSEČENE OD SVETA, PODRUMI POTOPLJENI! Nakon nevremena u Arilju proglašena VANREDNA SITUACIJA!

Foto: RINA

Usled katastrofalnih posledica nevremena danas je na čitavoj teritoriji opštine Arilje proglašena vanredna situacija. Ogromna šteta pričinjena je na putnoj infrastrukturi, a pojedina domaćinstva su odsečena od sveta.

Republika

Foto: RINA

Predrag Maslar predsednik opštine Arilje

- Na zahtev građana, ali i obišli smo teren na teritoriji cele opštine. Stanje koje smo zatekli je izuzetno teško. Putna infrastruktura je skoro potpuno uništena. Prilazi do pojedinih domaćinstava su van fukcije, meštani već danima nemaju uslove za normalno funkcionisanje - rekao je Predrag Maslar predsednik opštine Arilje.

On dodaje da je osim na seoskom području, velika šteta od nevremena pričinjena i u samom gradskom jezgru.

- U samom centru opštine imali smo situaciju da nije mogla da bude primljena velika količna vode, poplaveljene su kuće i podrumi. Mi kao opština ne možemo da utičemo na ove vremenske nepogode, ali moramo se truditi da u buduće vreme poboljšamo našu infrastrukturu. Ali, za to nam je potrebna pomoć države. Mi više nemamo finansijskih sredstava, jer je budžet opštine iscrpljen jer svako malo imamo ogromne štete od nevremena. Ono šro smo dobili kao obećanje jeste da ćemo dobiti 5.000 litara goriva, što nam mnogo znači. Ne možemo sami da se izborimo - naglašava Maslar.

On ističe da će sve raspoložove  nadležne službe biti angažovane, kako bi se šteta sanirala u najkraćem roku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading