PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA U ARILJU! Voda se izlila u domaćinstva, poplavljeni podrumi

Autor:

Vesti

21.07.2024

15:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Inspekcija opštine Arilje ujutru će izaći na teren kako bi utvrdila uzroke problema i analizirala moguće nedostatke u infrastrukturi.

PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA U ARILJU! Voda se izlila u domaćinstva, poplavljeni podrumi

Foto: Printscreen/Instagram/192_rs

Zbog ozbiljnog nevremena koje je zahvatilo opštinu Arilje, proglašena je vanredna situacija u šest mesnih zajednica: Brekovo, Dobrače, Stupčevići, Mirosaljci, Bogojevići i Trešnjevica. Predsednik opštine Arilje, Predrag Maslar, izvestio je da je najteža situacija u Trešnjevici, gde je voda ušla u nekoliko domaćinstava i poplavila pomoćne objekte, podrume i hladnjaču u kojoj su se nalazile maline sa prošle berbe.

Maslar je objasnio da su poplave uzrokovane kombinacijom prirodnih faktora i ljudskog nemara. Otpad koji građani bacaju u potoke može uzrokovati začepljenje propusta, mostova i kanala, što dovodi do izlivanja bujičnih voda i poplava.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

On je naglasio da će inspekcija opštine Arilje ujutru izaći na teren kako bi utvrdila uzroke problema i analizirala moguće nedostatke u infrastrukturi. Planirano je da se proveri da li su propusti mali i da li pored puteva postoje kanali, kao i da se istraži ko je odgovoran za eventualne nepravilnosti. Maslar je istakao da je važno da se reše sumnje i da se preduzmu koraci kako bi se sprečili slični problemi u budućnosti.

Maslar je takođe napomenuo da će se raditi na prevenciji ovakvih prirodnih nepogoda u budućnosti kako bi se smanjile štete i unapredila infrastruktura.

 

Meteoalarm

Veći deo Srbije, uključujući centralne i severne delove, je bez upozorenja, dok su južni delovi u žutom zbog grmljavinskih oluja.

Današnja biometeorološka situacija može nepovoljno uticati na osobe sa varirajućim krvnim pritiskom, reumatičare i srčane bolesnike. Mogući su glavobolja, razdražljivost i bolovi u kostima i zglobovima. Neophodna je dodatna pažnja u saobraćaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading