SPREMITE SE, STIŽE NAM OLUJA I VREMENSKE NEPOGODE! Meteorolog otkrio detaljnu satnicu kada NEVREME STIŽE U GRADOVE U SRBIJI!

Autor:

Vesti

20.07.2024

08:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biće i grada i jakog vetra!

SPREMITE SE, STIŽE NAM OLUJA I VREMENSKE NEPOGODE! Meteorolog otkrio detaljnu satnicu kada NEVREME STIŽE U GRADOVE U SRBIJI!

Foto: Shutterstock, Printscreen/SEVERE-WEATHER.EU

Hronika

U toku jutra na severu i zapadu Srbije očekuje se lokalna pojava kratkotrajne kiše i pljuskova sa grmljavinom, najavio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) napominjući da toplotni talas slabi, ali da se povećava nestabilnost vremena.

Pljuskovi i grmljavine koji se na području Srbije očekuju u narednom periodu lokalno će biti intenzivniji i praćeni gradom, jakim ili olujnim vetrom.  

Spremite se, stiže!

Kako je meteorolog Iva Ristić istakao, posle jutarnjeg osveženja, stižu nam popodnevne oluje.

- U ranim popodnevnim časovima, oko 14 časova, očekuje se razvoj olujne linije Tuzla-Loznica i njeno premeštanje, ali i jačanje (oblak će biti sve veći i veči) u svom kretanju na istok i severoistok. Šanse za grad su blizu maksimuma tako da se očekuju ponegde i nepogode praćene gradom i olujnim vetrom - kazao je.

Beograd uskoro na udaru, dodaje.

- U Beograd nevreme stiže najverovatnije oko 17h. Pratite najave RHMZ-a za tačnu stanicu nepogoda. Promena vremena je počela - grmi, seva,  pada i kiša trenutno iznad Beograda. Ulazimo u nestabilan period sa dosta kiše u pojedinim delovima Srbije, zato očistite odvode vode u koliko je to moguće da ne bi plivali u njoj - naveo je Ristić

Prema prognozi RHMZ, od danas manji pad temperature pa se najviše dnevna temperatura očekuje u intervalu od 29 do 34 stepeni, samo se još danas na jugoistoku očekuju maksimalne temperature oko 36 stepeni.

Pljuskovi i grmljavine koji se na području Beograda očekuju u narednom periodu u pojedinim delovima grada će biti intenzivniji i praćeni gradom i jakim ili olujnim vetrom.

U Beogradu će od danas temperatura biti u padu i kretaće se u intervalu od 29 do 32 stepeni, ali se i dalje, kao i u drugim većim urbanim sredinama, očekuju tropske noći.

BONUS VIDEO

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading