STUŽU NAM GRMLJAVINA, GRAD I PLJUSKOVI! U Srbiji slabi toplotni talas, EVO kakvo će vreme biti narednih 7 dana!

Autor:

Vesti

19.07.2024

06:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Upaljena dva meteoalarma!

STUŽU NAM GRMLJAVINA, GRAD I PLJUSKOVI! U Srbiji slabi toplotni talas, EVO kakvo će vreme biti narednih 7 dana!

Foto: shutterstock

Vreme

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda danas će oslabiti intenzitet toplotnog talasa, ali će se zadržati pretežno sunčano vreme, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. 

Sredinom dana i posle podne u brdsko-planinskim predelima uz promenljivu oblačnost očekuje se nestabilno vreme sa pojavom pljuskova i grmljavina, koji će lokalno biti izraženiji uz grad i jak ili olujni vetar. Van grmljavinskih razvoja, vetar će biti slab do umeren, severni i severoistočni. 

Jutarnja temperatura biće od 17 do 24 C, a najviša dnevna od 34 do 37 C. 

U Beogradu će biti pretežno sunčano i toplo. Duvaće slab do umeren, severni i severoistočni vetar. 

Jutarnja temperatura biće od 22 do 24 C, a najviša dnevna oko 36 C. 

Tokom narednih sedam dana prema prognozi RHMZ očekuje se postepeno slabljenje intenziteta toplotnog talasa, ali i povećanje nestabilnosti, pa se uz duže sunčane intervale tokom dana očekuje i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom, koji će ponegde biti intenzivni uz grad i jak ili olujni vetar.

Na snazi narandžasti meteoalarm

U celoj Srbiji na snazi je narandžasti meteoalarm, i to zbog visokih temperatura, a ponegde i zbog grmljavinskih nepogoda. U pojedinim delovima zemlje upaljen je i žuti meteoalarm.

Narandžasti meteoalarm znači da je vreme opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

 

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading