SPREMITE SE I DANAS NA PLJUSKOVE I GRMLJAVINU! Novo nevreme preti Srbiji - U BEOGRADU UPALJEN CRVENI METEOALARM, VREME JE OPASNO!

Autor:

Vesti

28.06.2024

06:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najviša temperatura do 31 stepen!

SPREMITE SE I DANAS NA PLJUSKOVE I GRMLJAVINU! Novo nevreme preti Srbiji - U BEOGRADU UPALJEN CRVENI METEOALARM, VREME JE OPASNO!

Foto: Profimedia

Nevreme u Srbiji

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i toplo, mestimično sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom i sa temperaturama od 15 do 31 stepen, saopštio je danas Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće pretežno severni i severozapadni vetar.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno i toplo, povremeno sa lokalnim kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom i temperaturom oko 29 stepeni.

Od utorka se očekuje veoma nestabilno vreme sa čestom pojavom pljuskova i grmljavine i padom temperature.

Najava RHMZ

Tokom jutra na području Mačvanskog i Kolubarskog okruga, kao i ponegde u Šumadiji, kiša ili lokalni plјuskovi, piše u najavi koju je jutros izdao RHMZ.

U Beogradu crveni meteoalarm

Danas je u nekoliko delova Srbije na snazi žuti i narandžasti meteoalarm, dokj ezbog obilnih padavina i grmljavine upaljen crveni meteoalarm za područje Beograda.

Crveni meteoalarm znači da je vreme opasno. Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intezitetaa da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi.

U Zapadnoj Srbiji je upaljen narandžasti meteoalarm, takođe zbog kiše i grmljavine.

Republika

Foto: RHMZ/printscreen

Metroalarm

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading