SVI NA NOGAMA! OVAJ GRAD UPUTIO VAŽAN APEL GRAĐANIMA ZBOG OPASNOG VREMENA: Ovo po svaku cenu izbegavajte!

Autor:

Vesti

16.07.2024

18:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripravnost zbog toplotnog talasa.

SVI NA NOGAMA! OVAJ GRAD UPUTIO VAŽAN APEL GRAĐANIMA ZBOG OPASNOG VREMENA: Ovo po svaku cenu izbegavajte!

Foto: RHMZ/printscreen

Grad Novi Sad u pripravnosti zbog toplotnog talasa

Gradonačelnik Novog Sada, Milan Đurić, naložio je relevantnim gradskim preduzećima da ostanu u stanju pripravnosti zbog izraženog toplotnog talasa koji i dalje traje. Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, očekuje se samo neznatan pad temperature narednih dana, te je neophodno da gradske službe budu spremne za brzu reakciju u slučaju potrebe.

Koordinacija i saradnja

Prema saopštenju Grada Novog Sada, gradonačelnik je u stalnoj komunikaciji sa nadležnim Ministarstvom i Sektorom za vanredne situacije, kao i u koordinaciji sa svim gradskim javnim i javno-komunalnim preduzećima, resornim Gradskim upravama i zdravstvenim ustanovama. Ova koordinacija je ključna za efikasno upravljanje u vanrednim situacijama poput izraženih vrućina.

Poziv građanima da se pridržavaju saveta stručnjaka

Iz Grada Novog Sada stigao je poziv građanima da poštuju savete stručnih službi kako bi se zaštitili od izuzetno visokih temperatura. Preporučuje se izbegavanje boravka na otvorenom u najtoplijem delu dana, redovno hidriranje, boravak u klimatizovanim prostorima i racionalno korišćenje vode.

Pružanje pomoći građanima

JKP "Vodovod i kanalizacija" organizovalo je postavljanje cisterni sa pijaćom vodom na nekoliko lokacija u gradu, uključujući Trg slobode, Futošku pijacu, Najlon pijacu i parking kod glavnog ulaza na Štrand. Ova inicijativa ima za cilj da građanima omogući lakši pristup svežoj vodi tokom vrućih dana.

Apel poslodavcima

Grad posebno apeluje na poslodavce da prilagode radno vreme aktuelnoj situaciji i preduzmu sve mere predostrožnosti kada je reč o radu na otvorenom tokom velikih vrućina. Zaštita radnika je od izuzetne važnosti u ovakvim uslovima, te se očekuje maksimalna briga o njihovom zdravlju i dobrobiti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading