NEGOTIN U 8 SATI VEĆ GORI! Ruše se svi temperaturni rekordi, pakleno u skoro celoj zemlji!

Autor:

Vesti

15.07.2024

08:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

RHMZ izdao upozorenje!

NEGOTIN U 8 SATI VEĆ GORI! Ruše se svi temperaturni rekordi, pakleno u skoro celoj zemlji!

Foto: Shutterstock

U 8 sati u Negotinu je izmereno 29 stepeni, dok je stepen manje u Beogradu, Banatskom Karlovcu, na Paliću. U ovom trenutku je najsvežije u Sjenici gde je izmereno 18 stepeni Celzijusovih, dok je 19 u Požegi.

Veoma izražen toplotni talas, uz deficit padavina, nastavlja se i u prvoj polovini ove sedmice, navodi se u najnovijem upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Prema podacima RHMZ-a, najviša temperatura u 8 sati izmerena je u Negotinu, 29 stepeni. Zatim slede, sa 28 stepeni, Beograd, Palić i Banatski Karlovac.

Na teritoriji cele zemlje i danas je na snazi crveni meteoalarm koji označava da je veoma opasno vreme, a upozorenje je na temperature koje će u većini zemlje prelaziti 38 stepeni.

Temperature idu do 40 stepeni

U većini mesta maksimalne temperature biće u intervalu od 35 do 40 stepeni, uz tropske noći u urbanim sredinama.

Od petka, 19. jula, u severnim, zapadnim i centralnim, a od subote, 20. jula, i u ostalim krajevima Srbije manji pad temperature sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Upozorenje za područje Beograda

RHMZ je izdao i posebno upozorenje za područje Beograda.

Veoma izražen toplotni talas, uz deficit padavina, nastavlja se i u prvoj polovini ove sedmice, kada će maksimalne temperature biti u intervalu od 36 do 40 °S i uz tropske noći.

Od petka, 19. jula, manji pad temperature sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading