OGLASIO SE RHMZ: U ovom delu Srbije u naredna 3 sata očekuju se pljuskovi!

Autor:

Vesti

08.06.2024

17:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sledeće sedmice se očekuje nestabilnije vreme u poređenju sa vikendom

OGLASIO SE RHMZ: U ovom delu Srbije u naredna 3 sata očekuju se pljuskovi!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić/Vladimir Pori, Profimedia

Prema najavama RHMZ-a, u naredna 3 časa na jugu i jugozapadu Srbije očekuju se intenzivni pljuskovi uz lokalni razvoj oblačnosti. U okolini Sjenice pljuskovi će biti posebno intenzivni, praćeni pojavom grada, a postoji tendencija premeštanja padavinske zone prema Novom Pazaru.

- Danas (08.06.) i sutra (09.06.) pretežno sunčano, ponegde uz malu ili umerenu oblačnost i izolovanu pojavu kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom na severu Vojvodine i u brdsko-planinskim predelima jugozapadne i južne Srbije. Maksimalne temperature do ponedeljka (08.06. - 10.06.) od 30 do 35 °S, a zatim od utorka (11.06.) u manjem padu, najpre na severu i zapadu Srbije - navode u RHMZ.

Sledeće sedmice se očekuje nestabilnije vreme u poređenju sa vikendom, pa se ponovo prognoziraju lokalni pljuskovi i grmljavine i u ostalim regionima. Ovo ukazuje na promenljivu meteorološku situaciju koja će zahtevati dodatni oprez i praćenje vremenskih prognoza u narednom periodu.

Podsetimo, u subotu nas očekuje tropski toplo vreme širom Srbije, sa mogućnošću pojave pljuskova i grmljavine, naročito u brdsko-planinskim predelima. Građani treba da budu svesni ovih meteoroloških promena i da preduzmu odgovarajuće mere kako bi se zaštitili od ekstremnih vremenskih uslova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading