SLEDI NEVREME U OVIM DELOVIMA SRBIJE: Oglasio se hitno RHMZ!

Autor:

Vesti

07.06.2024

18:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Maksimalne temperature do ponedeljka (08.06. - 10.06.) od 30 do 34 °S

SLEDI NEVREME U OVIM DELOVIMA SRBIJE: Oglasio se hitno RHMZ!

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

U naredna dva sata na krajnjem severu Bačke i Banata lokalna pojava kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom, stoji u najavi RHMZ od 17:35 sati. Do kraja sedmice pretežno sunčano i sve toplije, ponegde uz malu ili umerenu oblačnost. Maksimalne temperature do ponedeljka (08.06. - 10.06.) od 30 do 34 °S, a zatim (od 11.06.) malo svežije sa najvišom temperaturom od 27 do 32 °S.

Uz lokalni razvoj oblačnosti u ponedeljak (10.06.) i utorak (11.06.) se očekuje nestabilno vreme mestimično sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom sa grmljavinom, dok će u ostalim danima pojava pljuskova i grmljavina biti retka (izolovana) pojava. U Srbiji će sutra, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, biti pretezno sunčano i toplo. Posle podne u brdsko-planinskim predelima jugozapadne i južne Srbije i na krajnjem severu Vojvodine, uz izolovani razvoj oblačnosti, retka pojava kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom.

Nagla promena temperature

Najava RHMZ-a ukazuje na naglu promenu temperature u narednim danima. Nakon perioda toplijeg vremena, očekuje se blago svežije vreme sa maksimalnim temperaturama od 27 do 32 °S. 

Retka pojava pljuskova i grmljavina

Iako će većina dana biti pretežno sunčana, lokalni razvoj oblačnosti može dovesti do izolovane pojave pljuskova i grmljavine, posebno u brdsko-planinskim predelima jugozapadne i južne Srbije, kao i na krajnjem severu Vojvodine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading