PADAĆE KIŠA? Pred nama tropski dan sa mogućim pljuskovima!

Autor:

Vesti

08.06.2024

05:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Temperatura do 34 stepena!

PADAĆE KIŠA? Pred nama tropski dan sa mogućim pljuskovima!

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović; J.iLIĆ

U subotu ujutro očekuje nas vedro vreme u Srbiji, dok će doline i kotlinama biti sveže i maglovito. Tokom dana nas očekuje tropski toplo vreme, sa sunčanim intervalima. Međutim, popodne i pred kraj dana na jugozapadu zemlje očekuje se jači razvoj oblačnosti i pojava pljuskova praćenih grmljavinom, naročito u brdsko-planinskim predelima. Vetar će biti slab, promenljivog pravca. Jutarnja temperatura se očekuje da bude u rasponu od 12 do 20°C, dok će maksimalna dnevna temperatura biti između 30 i 34°C. U toku noći, pljuskovi sa grmljavinom se očekuju na severu Vojvodine.

Vremenska prognoza za Beograd

U glavnom gradu, Beogradu, takođe se očekuje sunčano vreme i tropske temperature. Vetar će biti slab, promenljivog pravca, a jutarnja temperatura će biti 20°C, dok se maksimalna dnevna temperatura očekuje da bude oko 33°C.

S obzirom na najavljene visoke temperature, važno je obratiti pažnju na zaštitu od sunca i adekvatno hidriranje, posebno tokom popodnevnih sati kada se očekuje najveća vrućina. Takođe, treba biti svestan mogućnosti pojave pljuskova sa grmljavinom, posebno u brdsko-planinskim predelima.

Visoke temperature mogu imati značajan uticaj na planirane aktivnosti u subotu. Preporučuje se prilagođavanje planova kako bi se izbeglo izlaganje ekstremnim vremenskim uslovima tokom najtoplijeg dela dana. Takođe, vozači treba da budu oprezni usled mogućnosti naglog razvoja pljuskova i grmljavinskih oluja, posebno u brdsko-planinskim predelima.

U subotu nas očekuje tropski toplo vreme širom Srbije, sa mogućnošću pojave pljuskova i grmljavine, naročito u brdsko-planinskim predelima. Građani treba da budu svesni ovih meteoroloških promena i da preduzmu odgovarajuće mere kako bi se zaštitili od ekstremnih vremenskih uslova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading