APOKALIPTIČNE SCENE U BAČKOJ PALANCI: Nestala struja, poplave, veoma slaba vidljivost (VIDEO)

Autor:

Vesti

03.06.2024

18:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kiša napravila haos

APOKALIPTIČNE SCENE U BAČKOJ PALANCI: Nestala struja, poplave, veoma slaba vidljivost (VIDEO)

Foto: printskrin/instagram/192_rs

Jako nevreme pogodilo je danas popodne pojedine delove Srbije, a snimci i slike oluje iz Bačke Palanke brzo se šire društvenim mrežama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Grad je ostao bez struje, a kiša je pljuštala tako intenzivno da je vidljivost bila veoma slaba. Dvorišta i saobraćajnice bile su prekrivene ledom zbog grada.

Danas jesu obilniji pljuskovi, može doći do olujnog vetra, ali ti razvoji neće biti toliko intenzivni kao kod superćelijskih oluja. Što se tiče narednog perioda, očekujemo stabilizaciju vremena. Već sutra bi trebalo iznad većeg dela da bude suvo - navodi Travica, prenosi Blic.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Meteorolozi su ranije upozorili na pogoršanje vremena do kraja dana, s najobilnijim padavinama očekivanim popodne i uveče.

Naime, kako je ranije objavljeno u jugoistočnoj Srbiji, kao i na prostoru Kosova i Metohije danas je na snazi narandžasti meteo alarm zbog kiše i gmrljavine. Ovo upozorenje znači da je vreme opasno: Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

U ostalim delovima Srbije upaljen je žuti meteo alarm, što znači da vreme može biti potencijalno opasno: Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading