POGLEDAJTE ŠTA JE NAJAVIO NAČELNIK SEKTORA ZA VANREDNE SITUACIJE MUP! Najnovije informacije o vodostaju Dunava!

Autor:

Vesti

17.09.2024

09:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se nakon poplava u Evropi!

POGLEDAJTE ŠTA JE NAJAVIO NAČELNIK SEKTORA ZA VANREDNE SITUACIJE MUP! Najnovije informacije o vodostaju Dunava!

Foto: Republika

Načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Luka Čaušić izjavio je da će sektor pratiti vodostaj Dunava i da većina vode koja je pala u obliku kiše širom Evrope neće doći ka Srbiji, već ide ka severu. Čaušić je za RTS rekao da većina vode otiče iz Slovačke, Poljske i Rumunije ka severu i da ne ide ka Srbiji.

  • Pik talasa očekuje se krajem septembra

Premijer Srbije Miloš Vučević najavio je da će pik ovog talasa u Srbiji biti između 24. i 26. septembra, ali da vodostaj neće preći redovnu granicu, te se ne predviđa dostizanje granice vanredne odbrane od poplava. Čaušić je naglasio da će Dunav da raste, ali da građani nemaju razloga za brigu.

  • Reakcija Sektora za vanredne situacije

Čaušić je istakao da je Sektor za vanredne situacije na oprezu i da su pripadnici već obišli potencijalno ugrožena mesta, kao i da je Republički štab za vanredne situacije doneo zaključke kojima se ministarstva, organizacije i institucije obavezuju da prate stanje i sagledaju svoje kapacitete u slučaju potrebe za reakcijom.


Čaušić je naglasio da iako je prošao talas kiše u prethodnim danima, Sektor za vanredne situacije MUP-a nije imao intervencija niti ozbiljnih problema. Istakao je da je sušna sezona bila izuzetno izazovna, sa velikim brojem požara na otvorenom prostoru, ali da za sada ne postoji opasnost od izlivanja, te da se stanje na Dunavu pažljivo prati.

BONUS VIDEO

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading