UDARNO! METEOROLOG OTKRIO U KOLIKO SATI STIŽE NEVREME U BEOGRAD: Ovi delovi posebno na udaru - GRAD i PLJUSKOVI SA GRMLJAVINOM napraviće POTOP!

Autor:

Vesti

25.06.2024

17:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

RHMZ izdao hitno upozorenje!

UDARNO! METEOROLOG OTKRIO U KOLIKO SATI STIŽE NEVREME U BEOGRAD: Ovi delovi posebno na udaru - GRAD i PLJUSKOVI SA GRMLJAVINOM napraviće POTOP!

Foto: Shutterstock

Meteorolog Ivan Ristić iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) najavio je da će jaka grmljavinska oblačnost sa lokalnim pljuskovima preći sa istoka Bosne u južni deo Mačve i deo Zlatiborskog okruga. Do 18 časova očekuje se da će ova oblačnost stići i do Beograda, donoseći sa sobom kišu praćenu grmljavinom.

RHMZ je upozorio da će tokom poslepodneva biti lokalne pojave pljuskova sa grmljavinom na zapadu, jugozapadu i jugoistoku Srbije, a ponegde, posebno na zapadu i jugozapadu, moguće je i formiranje grada i sugradice.

Prema Ristićevoj najavi, grmljavinski oblak će stići u Beograd oko 18 časova. On je savetovao da se iskoristi lepo, ali sparno vreme prepodneva, jer se očekuje da će popodne biti obilne kiše praćene grmljavinom i nepogodama. Takođe, istakao je da su šanse za pojavu grada najveće u delu Mačve, potezu Osečina – Valjevo, gde iznose oko 90%, ali kako se centar oblaka bude kretao na severoistok, ove šanse će polako opadati.

Ivan Ristić je takođe dao prognozu za naredne dane, najavljujući osetnu promenu vremena. Za vikend se očekuje kraća stabilizacija vremena sa tropskim temperaturama oko 35 stepeni Celzijusa, da bi već od prvog jula došlo do očekivanog osveženja. Vazduh iz Afrike će biti zamenjen svežijim atlanskim, što će rezultirati smenom sunca i oblaka, povremenim pljuskovima kiše praćenim grmljavinom i temperaturama oko 25 – 30 stepeni Celzijusa.

Očekuje se da će vetar biti u skretanju, slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najviše dnevne temperature biće oko 25 – 30 stepeni Celzijusa, a u danima sa više oblaka i koji stepen niže.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading