JAKO NEVREME JURI KA BEOGRADU, STIGLO VEĆ DO LAZAREVCA! Oluja i u ovim delovima zemlje!

Autor:

Vesti

25.06.2024

19:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U narednih sat vremena na području severnog i srednjeg Banata jaka konvektivna oblačnost uslovlјavaće plјuskove sa grmlјavinom, gradom i jakim i olujnim vetrom u zoni plјuska, kaže se u hitnom upozorenju RHMZ

JAKO NEVREME JURI KA BEOGRADU, STIGLO VEĆ DO LAZAREVCA! Oluja i u ovim delovima zemlje!

Foto: Printscreen/www.youtube.com/usga

Republički hiidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) izdao je hitno upozorenje najavljujući u narednih sat vremena na području severnog i srednjeg Banata pljuskove sa grmljavinom i gradom i jakim i olujnim vetrom.

- U narednih sat vremena na području severnog i srednjeg Banata jaka konvektivna oblačnost uslovlјavaće plјuskove sa grmlјavinom, gradom i jakim i olujnim vetrom u zoni plјuska - kaže se u hitnom upozorenju RHMZ.

Snažno nevreme koje se tokom popodneva premešta preko Kolubarskog okruga i šireg područja Valjeva i kreće direktno prema Beogradu i već je stiglo do Lazarevca, prenosi Blic.

RHMZ najavljuje u južnim delovima Beograda nevreme sa pljuskovima i grmljavinom.

Podsećamo, jako olujno nevreme koje je zahvatilo užički kraj tokom popodneva izazvalo je ozbiljne probleme na magistralnom putu Užice - Požega.

Prema rečima očevidaca, situacija na putu je bila haotična. Bujični potoci su se izlili, stvarajući poplave i nosivši velike količine blata i kamenja koje su blokirale saobraćajnice. U pojedinim delovima puta došlo je čak i do pokretanja klizišta, dodatno otežavajući situaciju. Vozačima je bilo izuzetno teško ili čak nemoguće da prođu kroz takav teren.

- Na putu je pravi haos, došlo je do izlivanja bujičnih potoka. Do pokretanja klizišta, ogromne količina blata i kamena su na putu. Delovi puta su poplavljeni, jedva se prolazi - kaže za RINU Petar Stanković koji se našao na licu mesta.

Više o nevremenu koje je pogodilo ovaj kraj pročitajte ovde.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading