SPORAZUMI KOJE ZAPAD NE POŠTUJE: Jedni pišu, a drugi brišu! Čitajte u Srpskom telegrafu! Danas poklon Astro dodatak!

Autor:

Vesti

17.06.2024

07:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Budite bolje informisani od drugih!

SPORAZUMI KOJE ZAPAD NE POŠTUJE: Jedni pišu, a drugi brišu! Čitajte u Srpskom telegrafu! Danas poklon Astro dodatak!

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Srpski telegraf u izdanju za ponedeljak 17. jun donosi pregršt važnih i interesantnih priča!

Uz današnji broj dnevnog lista Srpski telegraf dobijate dodak Astro.

ZAPAD SA SRBIJOM POTPISUJE SPORAZUME KOJE NE POŠTUJE: JEDNI PIŠU, DRUGI BRIŠU


Protiv Srbije uveliko se koriste moderni sistemi ratovanja kojima se pokušavaju urušiti vitalni nacionalni interesi. Naime, tzv. kolektivni zapad decenijama kao oruđe za ostvarenje svojih ciljeva, mimo rata, koristi i tzv. mirovne i druge sporazume, koje potpisuju, ali ih ne primenjuju u njihovim bitnim delovima. Srbija je očigledan primer za ono što se radi i još nekima, imajući u vidu Rezoluciju 1244 i Briselski sporazum, čije je odredbe Beograd sve do jedne ispunio, dok Priština već 11 godina izbegava jedinu obavezu: formiranje ZSO. Istovremeno se uz takvo dezavuisanje tih dokumenata insistira na nemačko-francuskom predlogu kao najvažnijem okviru za nastavak dijaloga Beograda i Prištine, iako on čak nije ni potpisan, a predsednik Aleksandar Vučić jasno je pred svima izrekao koje su crvene linije koje nećemo preći.
NEMA KRAJA TERORU NAD NAŠIM NARODOM NA KOSMETU: KURTI HAPSI DECU JER PEVAJU SRPSKE PESME!

Kurtijeva batinaška policija uhapsila je u noći između petka i subote u centru Leposavića dva dečaka samo zato što su pevali srpske pesme na jednom rođendanu. Policajci su ih, kako su posvedočili, prskali suzavcem i primenjivali silu sve do policijske stanice, a sada se pojavio i snimak koji dokazuje njihove reči.
Na snimku privođenja jasno se vide pripadnici policije s dugim cevima, a u jednom momentu može se čuti i repetiranje puške. Aleksa Babić kaže da su ih policajci maltretirali sve do policijske stanice.
- Bili smo preko puta kafića "Mistik" i pevali pesme koje smo slušali na punoletstvu o našem Kosovu. Zbog toga su nas pripadnici policije priveli i odveli u pritvor, gde smo morali da dajemo izjavu i gde su nas maltretirali. Terali su da kažemo što smo to pevali, vređali su me u kolima. Prskali su nas suzavcem, a prskali su me i u kolima kada su me sprovodili do stanice - priča Babić.

HILJADE SRPSKIH NAVIJAČA OKUPIRALO GELZENKIRHEN PRED PRVI MEČ "ORLOVA" NA EVROPSKOM PRVENSTVU

Hiljade srpskih navijača napravile su juče pravi spektakl uoči prvog meča Grupe C Evropskog prvenstva protiv Engleske. Oni su se okupili na Sankt urbanus kirhplacu, trgu na kojem je postavljena zona za naše fanove, odakle su krenuli put 3,5 kilometara udaljenog stadiona u Gelzenkirhenu. Štimung su pravili dobra muzika i pesma, a dok su se vijorile srpske zastave euforija je rasla. Fešta na trgu odvijala se uz pesme "Vidovdan" i "Veseli se, srpski rode", "Pevaj, Srbijo" Baje Malog Knindže, ali i uz uzvike "Kosovo je srce Srbije".

Činilo se svima da ne može jače i veselije od toga, a onda je usledila svadbarska atmosfera uz užičko kolo: kao po komandi, uhvatili su se za ruke i opleli kolce na ulici, sve s našom trobojkom na čelu kao s barjakom kad se ide u boj, ovog puta fudbalski.
Jednako veselo bilo je i kada je puštena pesma "Jutro je" Nade Topčagić. Ta pesma postala je poslednjih godina zaštitni znak za fudbalske proslave, a za to je najzaslužniji legendarni Zlatan Ibrahimović, koji se mnogo puta veselio baš uz ovaj hit i uz njegove taktove izašao čak i na scenu Sanrema.

Foto: Republika

Naslovna strana Srpskog telegrafa za 17. jun 2024.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading