U BEOGRADU VEĆ PLJUŠTI KIŠA, A NA UDARU JOŠ 5 DELOVA SRBIJE: Evo najnovije najave RHMZ

Autor:

Vesti

03.06.2024

08:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Beogradu tokom jutra i prepodneva povremeno sa pljuskovima.

U BEOGRADU VEĆ PLJUŠTI KIŠA, A NA UDARU JOŠ 5 DELOVA SRBIJE: Evo najnovije najave RHMZ

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

Na području jugozapadne, zapadne Srbije, Šumadije, Srema i Bačke očekuju se pljuskovi koji lokalno mogu biti i intenzivniji, saopštio je RHMZ.

U Beogradu tokom jutra i prepodneva povremeno sa pljuskovima.

Podsetimo, za istočnu Srbiju na snazi je najviši stepen upozorenja, dok je u većem delu zemlje na snazi narandžasti meteo-alarm.

Meteorolozi najavljuju promenljivo i veoma nestabilno, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom, češćim i izraženijim posle podne i uveče. Lokalno se očekuju i grmljavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, u planinskim predelima južne i jugozapadne Srbije povremeno jak jugozapadni, kasnije posle podne i uveče u skretanju na severozapadni.

Najviša temperatura od 24 do 30 °C.

UPOZORENJE ZA PODRUČJE SRBIJE NA GRMLJAVINSKE NEPOGODE

Danas (03.06.) veoma nestabilno, naročito u drugom delu dana, sa jakim pljuskovima i velikom količinom padavina za kratko vreme uz grad (lokalno i preko 5 cm u prečniku) i olujni vetar u oblasti najjačih razvoja. Tačnu lokaciju inicijacije, premeštanja i jačine samih nepogoda je unapred teško odrediti. U većem delu zemlje izdat je narandžasti, a u istočnoj Srbiji crveni (najviši) stepen upozorenja. Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading