"U NAŠIM SRCIMA BOL I TUGA SU VEČNI" Porodica junaka Vojske Jugoslavije Veliše Kijanovića objavila POTRESNU čitulju: Godine prolaze, vreme stalo, praznina...

Autor:

Vesti

16.05.2024

09:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je poginuo na današnji dan 2001. godine u kopnenoj zoni bezbednosti tokom teorističke akcije na Jugu Srbije.

"U NAŠIM SRCIMA BOL I TUGA SU VEČNI" Porodica junaka Vojske Jugoslavije Veliše Kijanovića objavila POTRESNU čitulju: Godine prolaze, vreme stalo, praznina...

Foto: Printscreen, Društvene mreže

Na današnji dan 17 maja 2001. godine u kopnenoj zoni bezbednosti tokom terorističke akcije na jugu Srbije, poginuli Pljevljaci Bojović Đurko, Veliša Kijanović a ranjeni su Slavoljub Jovović i Njegoš Jašović.

Bojović Đurko je rođen 01.11.1958. godine u Pljevljima.

Bio je aktivni oficir bezbednosti, kapetan, u sastavu pljevaljske čete 7.bVP.

Poginuo je 17.05.2001. godine, u rejonu vrha Sveti Ilija, opština Vranje, kada su na vozilo Vojske Jugoslavije, iz zasede, otvorili vatru teroristi iz tzv. ”Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca”.

Posmrtni ostaci Đurka Bojovića sahranjeni su 19. maja .2001. godine na groblju u selu Odžak, opština Pljevlja; u prisustvu rodbine, vojnika i starješina VJ, predstavnika lokalne samouprave i brojnih građana Pljevalja.

Kapetan Bojović je posthumno odlikovan “Ordenom Viteškog Mača” prvog stepena. Bio je oženjen, otac ćerke i sina.

U ovom terorističkom napadu, zajedno sa kapetanom Bojovićem, poginuo je i tridesetjednogodišnji kapetan I klase Veliša Kijanović, komandir kombinovane jedinice, sastavljene od dijelova 7.bVP i delova VP Pljevaljske brigade.

Istovremeno, ranjeni su kapetan Slavoljub Jovović, komandir interventnog voda 7.bVP, kao i vodnik prve klase Njegoš Jašović,  svi iz Pljevalja.

Porodica Kijanovića danas je, u znak sećanja na tragično preminulog Velišu Kijanovića objavila čitulju u novinama. 

"Godine prolaze, vreme stalo, praznina... U našim srcima bol i tuga su večni. 

Tvoji najmiliji sa ponosom i ljubavlju čuvaju uspomene na tebe, majka Milica, otac Rade i sestra Vera - navodi se u čitulji."

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading