VUČIĆ ČESTITAO NOVOIZABRANOM PREMIJERU JAPANA: Želim mu da ovu dužnost u teškim globalnim prilikama obavlja sa uspehom i mudrošću

Autor:

Vesti

01.10.2024

11:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"U Srbiji ćete imati pouzdanog partnera u zajedničkoj viziji dobre budućnosti za naše građane"

VUČIĆ ČESTITAO NOVOIZABRANOM PREMIJERU JAPANA: Želim mu da ovu dužnost u teškim globalnim prilikama obavlja sa uspehom i mudrošću

Foto: republika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas novoizabranom japanskom premijeru Šigeru Išibi i poželeo mu da svoju dužnost obavlja sa uspehom i mudrošću.

- Čestitam Šigeru Išibi na izboru za premijera Japana, uz želje da ovu odgovornu dužnost u teškim globalnim prilikama obavlja sa uspehom i mudrošću, u skladu sa dobrom tradicijom svojih prethodnika. U Srbiji ćete imati pouzdanog partnera u zajedničkoj viziji dobre budućnosti za naše građane - napisao je Vučić na svom nalogu na društvenoj mreži X (bivši Tviter).

Japanski poslanici danas su zvanično izabrali za novog premijera Šigerua Išibu, lidera Liberalno-demokratske partije (LDP) koja je na čelu koalicije sa većinom u gornjem i donjem domu parlamenta.

Podsećamo da je predsednik Vučić stigao u Ženevu, gde će učestvovati na obeležavanju 70 godina postojanja Evropske organizacije za nuklearna istraživanja CERN. 

Tom prilikom, Vučić će imati brojne susrete sa svetskim zvaničnicima, predstavnicima međunarodnih organizacija i članovima srpske zajednice koja radi u ovoj organizaciji. 

Republika

Foto: Printscreen

Predsednik sleteo u Ženevu

CERN je najveći centar za istraživanje elementarnih čestica, osnovan 1954. godine i on ima 23 država članica, dok sa 38 država ima ugovore o saradnji. 

U Državnom data centru u Kragujevcu krajem 2023. godine potpisan je Memorandum o razumevanju o saradnji u uvođenju i eksploataciji Globalne LHC računarske mreže, kojim je Srbija postala deo globalne računarske mreže Evropske organizacije za nuklearna istraživanja (CERN).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (33)

Loading
Nina

01.10.2024 11:37

I m i mu to isto želimo. Srećno!

Miško

01.10.2024 11:37

Čestitke od strane Srbije novoizabranom premijeru Japana.

Jugo

01.10.2024 11:37

Čestitke novopostavljenom premijeru Japana! Puno uspeha u vršenju dužnosti!

Mića

01.10.2024 11:37

Srbija i Japan dugi niz godina imaju uspešnu i plodonosnu saradnju kroz koju ostvaruju zajednički razvoj i napredak.