LAŽNA DRŽAVA ZAKUCALA NA VRATA PAKLA! Kurtijeve akcije DOŠLE NA NAPLATU, trupe su poslate, čeka se AMIN IZ VAŠINGTONA

Autor:

Vesti

01.10.2024

11:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Kosmetu situacija najgora još od martovskog pogroma 2004. godine

LAŽNA DRŽAVA ZAKUCALA NA VRATA PAKLA! Kurtijeve akcije DOŠLE NA NAPLATU, trupe su poslate, čeka se AMIN IZ VAŠINGTONA

Foto: ATA Images

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti i predsednica lažne države Vjosa Osmani boravili su prošle sedmice u Njujorku, gde je održana Generalna skupština UN, a kako prenose prištinski mediji, komentarišući odnos dvoje lidera lažne države i njihove aktivnosti u SAD, njih dvoje kao da su zastupali interese različitih stana.

Tzv. Kosovo, budući da nije član UN, ne učestvuje u radu te međunarodne organizacije, ali su Osmani i Kurti održali niz različitih sastanaka u cilju, kako su saopštili iz njihovih kabineta, jačanja međunarodne saradnje i jačanja pozicije tzv. Kosova na globalnom planu, međutim, kako piše Gazeta ekspres, dvoje zvaničnika sa Kosmeta nisu viđeni nigde zajedno, pa ni sa tamošnjim predstavnicima albanske zajednice.

Već jedan duži vremenski period traju ove "pritajene" varnice između Osmanijeve i Kurtija, gde se primećuje da Zapad sve češće Kurtija izostavlja na važnim događajima, a o važnim temama razgovara samo sa lažnom predsednicom. Kurti je svojim ispadima na međunarodnoj sceni, ali i redovnim antisrpskim akcijama na teritoriji AP Kosovo i Metohija dao do znanja svima da je on zapravo destabilišući faktor regiona i da ga treba što pre ukloniti.

 

Debakl u Njujorku

Republika

Foto: Tanjug

U Njujorku Vučić ispisao istoriju

Dok je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić u Njujorku održao govor za pamćenje, u kom se celom svetu obratio povodom novonastale situacije na Kosmetu i gde sada mnogi svetski moćnici, koji možda nisu znali za srpski problem u južnoj pokrajini, znaju šta Kurti i njegova banda čine srpskom narodu, prištinski kabadahija je doživeo neviđeni debakl.

Kako prenosi Gazeta blic, poslanik Demokratske partije Kosova Ardian Kastrati kritikovao je Kurtija jer nije održao nijedan sastanak sa visokim američkim zvaničnicima tokom boravka u Njujorku, navodeći da Kurti za četiri godine nije ni kročio u Belu kuću i da takvo iskustvo nije imao nijedan drugi lider sa tzv. Kosova.

- Nije kročio u Belu kuću četiri godine. Odlazak na sednice UN-a i nesastajanje ni sa jednim visokim američkim zvaničnikom - to se desilo samo Kurtiju. Svaki premijer i ministar spoljnih poslova Kosova u prošlosti, tokom sednica UN, imao je i sastanke sa visokim američkim zvaničnicima i ne samo to. Odlazak u UN na sastanak sa premijerom Lihtenštajna je spoljnopolitički debakl. To pokazuje da je Kurti nepoželjan od strane jakih saveznika Kosova. Nažalost, posledice ove međunarodne izolacije trpi Kosovo, a ne Kurti - rekao je Kastrati.

Kako prenosi Kosovo onlajn, politički analitičar Vehbi Kajtazi izjavio je da je međunarodna zajednica veoma posvećena tome da Kurti ne ostane na vlasti.

- U poslednje dve godine opozicione stranke optužuju Kurtija da radi za Srbiju, da je izolovao Kosovo, da je antiamerikanac, da ne radi za naše interese, da je ponudio Zajednicu opština sa srpskom većinom gotovo veličine Republike Srpske. - primetio je Kajtazi.

Na ove tvrdnje Kajtazija nadovezuje se i njegov kolega iz Tirane Skerđan Dulji, koji kaže da tzv. Kosovo trpi velike ekonomske posledice zbog loše politike Aljbina Kurtija i za Kosovo onlajn ocenjuje da je jedna od opcija i isključenje iz Cefte.

- Premijer Kosova Aljbin Kurti je u permanentnom sukobu sa svim članovima međunarodnog faktora. Smatram njegovu igru potpuno pogrešnom. Ovo, jer ovaj sukob, bilo sa amerikancima ili sa evropskom diplomatijom, izražava veoma veliku neodgovornost od strane Kurtija, a ovo je veoma visoka cena za Kosovo. Za skoro četiri godine njegove vlade dolazi do drastičnog smanjenja stranih investicija na Kosovu, što znači da međunarodni faktor ne utiče samo na političku stranu, već sukob sa njim ima i ekonomske posledice - kaže za Kosvo onlajn analitičar iz Tirane.

Smatra da nije isključeno da Kurti zbog toga bude isključen iz Cefte.

- Skloniji sam da verujem da bi u ovom trenutku to moglo i da se desi ili će možda Kurti dobiti poslednju opomenu, mada sam siguran da će on nastaviti da prati svoju vrlo levičarsku, veoma propagandnu agendu. Imajući u vidu parlamentarne izbore u februaru sledeće godine, nastaviće da preduzima druge korake u tom pravcu. Smatram da Kosovo nema političku, ekonomsku budućnost i bezbednost ako svoje delovanje ne koordinira sa međunarodnim faktorom, sa onima koji su zaista ‘roditelji’ Kosova - navodi on.

Ako Tramp odnese pobedu, Kurtiju je došao Kraj

Dulji je uveren da će do poslednjeg dana Kurtijeve vlade Kosovo imati stalne sukobe sa međunarodnim faktorom, posebno ako Donald Tramp pobedi na predsedničkim izborima u SAD.

- Mislim da bi Trampova pobeda bila konačan raskid Kurtijeve vlade sa međunarodnim partnerima. Ako se njegova pobeda spoji sa izbornom pobedom Kurtija, što ja u ovom trenutku ne želim i ovo nije samo lična zelja, mislim da će posledice biti još ozbiljnije. Mislim da je Kosovo trenutno u "predvorju pakla", s obzirom na to šta ga čeka ako Tramp pobedi u SAD - kaže analitičar iz Tirane.

Srpski narod trpi ogromne pritiske i veliki svakodnevni teror od strane Kurtija i njegove vlasti, što je alarmiralo čak i NATO, koji je od juče rasporedio oko 200 pripadnika novoformiranih Savezničkih snaga za reagovanje (ARF) na Zapadni Balkan, kako bi započeli s treninzima i bili spremni da pomognu pripadnicima Kfora, preneo je Tanjug.

Iz Kfora je saopšteno da je ovo prvi put da su raspoređeni pripadnici ARF-a od kako je ta formacija uspostavljena u julu ove godine i dodaju da je ovo ''strateška, visoko pripremljena snaga spremna na delovanje na više područja''.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Alijansa oseća da počinje da gubi konce na Kosmetu?

Iz Alijanse je saopšteno da raspoređivanje snaga ARF-a, zajedno sa tekućim raspoređivanjem Strateških rezervnih snaga najavljenih ranije meseca, ''šalje jasnu poruku'' rešenosti NATO-a da očuva mir i stabilnost u regionu, i govori o spremnosti Alijanse da brzo reaguje.

- Napetosti koje se ponavljaju i nekoordinisani potezi podigli su nivo zabrinutosti kod saveznika i partnera NATO-a o miru širom Kosova, stabilnosti u regionu i bezbednosti trupa NATO-a i partnera - navodi se u saopštenju.

Bez sumnje je da je situacija na AP Kosovo i Metohija najdelikatnija još od martovskog pogroma iz 2004. godine, da je Kurti svojom politikom doveo srpski narod do ivice egzistencije i da će, ako ovako nastavi, što i hoće ako ga međunarodna zajednica ne zaustavi, doći do eskalacije situacije čiji ishod niko neće moći da iskontroliše. Dok Beograd ističe spremnost za dijalog, Priština konstantno od istog beži, nastavljajući sabotažu svega do sada učinjenog, i svakodnevno smišlja nove načine za zagorčavanje života Srba na Kosmetu, gde je u toku očigledan genocid nad jednim celim narodom. Međunarodna zajednica ovo treba da shvati, dobro razmisli i hitno reaguje, dok ne bude prekasno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (5)

Loading
Ratko

01.10.2024 11:24

Bio bi red da se stane na put Kurtijevom nasilju.

Zlatko

01.10.2024 11:33

Zapad je uvideo kakav je Kurti, i sada mu ovakvi potezi više neće prolaziti.

Zorica

01.10.2024 11:34

Na Kosovu i Metohiji je potreban mir, a ne problemi koje Kurti stvara svojim nesmotrenim potezima.

Dragan

01.10.2024 11:39

Nadam se da ce neko stvarno reci Kurtiju da je dosta.