SKUPŠTINA SRBIJE ZAVRŠILA RASPRAVU O AMANDMANIMA: U toku glasanje!

Autor:

Vesti

30.09.2024

17:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bilo je ukupno uloženo 146 amandmana

SKUPŠTINA SRBIJE ZAVRŠILA RASPRAVU O AMANDMANIMA: U toku glasanje!

Foto: Tanjug/ RADE PRELIĆ

Poslanici Skupštine Srbije završili su danas raspravu o amandmanima na rebalans budžeta i drugim tačkama dnevnog reda, a zatim je usledilo glasanje o tim rešenjima.

Predsednica Skupštine Ana Brnabić zaključila je raspravu o predloženim amandmanima na sedam predloga zakona, koje je podnela Vlada Srbije, a među kojima je Predlog zakona za izmenu Zakona o budžetu za ovu godinu.

Bilo je ukupno uloženo 146 amandmana, od kojih se 119 odnosilo na predlog za izmenu Zakona o budžetu.

Podsetimo, predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da po svemu sudeći neće biti vremena da se tokom vanrednog zasedanja raspravlja o izmenama i dopunama Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima koji je podnela grupa od 86 opozicionih poslanika, a kojima je predložena zabrana istraživanja i eksploatacije litijuma i bora.

Na konferenciji za novinare u holu Skupštine Srbije, Brnabić je rekla da je krivica za to na opoziciji, koja je, kako je rekla, učinila sve da odugovlači rapravu o rebalansu budžeta na Drugom vanrednom zasedanju Skupštine Srbije.

- Sve su učinili u poslednjih šesta dana, iskoristili su sve moguće instrumente da se sednica ne završi na vreme za vanredno zasedanje Skupštine Srbije o izmenama Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima - rekla je Brnabić.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading