NASTAVLJENA BURNA SEDNICA SKUPŠTINE SRBIJE! Na dnevnom redu rebalans budžeta

Autor:

Vesti

30.09.2024

10:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drugo vanredno zasedanje

NASTAVLJENA BURNA SEDNICA SKUPŠTINE SRBIJE! Na dnevnom redu rebalans budžeta

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

Drugо vanredno zasedanje Skupštine Srbije

Poslanici Skupštine Srbije su danas nastavili Drugo vanredno zasedanje, a na dnevnom redu sednice koja je počela prošlog ponedeljka je sedam tačaka, od kojih je jedna predlog izmena Zakona o budžetu za ovu godinu. Podneto je ukupno 146 amandmana, od čega 119 na rebalans budžeta. Rebalansom budžeta je planirano da ukupni prihodi iznose 2.173,4 milijarde dinara, što je za 132,5 milijardi, odnosno 6,5 odsto više u odnosu na inicijalni budžet.

Izmene Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom

Na dnevnom redu su i izmene Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, kojim se povećava roditeljski dodatak. Ovo je važna promena koja će uticati na podršku porodicama sa decom i predstavlja deo širih napora da se poboljša kvalitet života porodica u Srbiji.

Treće vanredno zasedanje Skupštine Srbije

Predsednica parlamenta Ana Brnabić zakazala je Treće vanredno zasedanje Skupštine Srbije, koje će se održati odmah nakon završetka prethodne sednice. Na tom zasedanju će se razmatrati izmene i dopune Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima, kojima se predlaže zabrana istraživanja i eksploatacije litijuma i bora. Ove izmene imaju za cilj da regulišu oblast rudarstva i geoloških istraživanja na način koji će doprineti očuvanju prirodnih resursa i okoline.

Ovaj niz zasedanja Skupštine Srbije predstavlja važan deo procesa donošenja zakona i odluka koje utiču na široku lepezu pitanja relevantnih za društvo i ekonomiju zemlje. S obzirom na broj predloženih amandmana i oblasti koje se razmatraju, očekuje se da će ova zasedanja imati značajan uticaj na budućnost Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (36)

Loading
Filip

30.09.2024 10:27

Rebalans budzeta je bitan za nasu zemlju

Stefan

30.09.2024 10:28

Bice povecanja plata svuda zivela Srbija

Gogi

30.09.2024 10:28

Svaki korak ka modernizaciji je važan! Podrška za rebalans budžeta koji vodi Srbiju napred

Dane

30.09.2024 10:29

Bravo! Fokus na obrazovanje i industrijalizaciju je ono što nam treba!