SAD SE GREBU I O PROSVETARE! Gde god neko štrajkuje, eto Đilasa i Marinike!

Autor:

Vesti

17.09.2024

22:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dokazali ponovo da im je jedini cilj da dobiju neki politički poenčić, a na čijoj grbači, nije važno

SAD SE GREBU I O PROSVETARE! Gde god neko štrajkuje, eto Đilasa i Marinike!

Foto: Tanjug/AP, Profimedia

Ko god da se pobuni i organizuje štrajk, dežurni kritičari vlasti Dragan Đilas, Marinika Tepić i ostali biće tu da probaju da se na taj talas prikače.

Još jedan u nizu primera ("Ribnikar", litijum, itd...) svakako je najnoviji štrajk prosvetnih radnika, zbog kog je nastava u velikom broju škola širom Srbije u ponedeljak bila obustavljena. Među prvima su potrčali da se nezadovoljnim prosvetarima pridruže opozicionari.

SETILI SE

Naime, Tepićeva se pre dva dana oglasila za medije, ističući da je poslanička grupa Stranke slobode i pravde (SSP) predala predlog izmena i dopuna Krivičnog zakonika koji propisuju potpuniju zaštitu ličnih prava i imovine zaposlenih u obrazovnim ustanovama i članova njihovih porodica. Divno, naravno, ali kad bismo se kopčali na leđa, pošto je Mariniku i njenog šefa apsolutno baš briga za učitelje i nastavnike, već su im oni interesantni samo ukoliko mogu preko njih da ostvare neki politički poen.

Iako zvuči pomalo čudno, ako se u obzir uzmu položaj i plate prosvetnih radnika za vreme vlasti Dragana Đilasa, da danas odjednom postoji briga za njih, ipak, svima je jasno jedno, a to je da je sve ovo samo još jedna u nizu predstava zarad skupljanja jeftinih političkih poena.

Da je posredi samo lična korist, smatra i Đorđe Milićević, ministar zadužen za saradnju s dijasporom i nekadašnji vršilac dužnosti ministra prosvete.

- To je kao i uvek s njihove strane, prosta i primitivna akcija. Kad nemate ideju, onda se upuštate u zloupotrebu politike. To je jasno - kazao je Milićević.

On je dodao da, kad je reč o prosvetarima, veruje da će vlada postići koncenzus.

- Verujem da će doći do dogovora s prosvetnim radnicima, da će se naći rešenje, a što se tiče ovih što priželjkuju haos, imali su svoju priliku da pokažu šta umeju i šta znaju, pa smo videli kako je bilo - objasnio je naš sagovornik.

Vučević: Preko je potrebno vratiti dostojanstvo prosvetnim radnicima

Premijer Miloš Vučević poručio je da je preko potrebno vratiti dostojanstvo prosvetnim radnicima.

- Moramo da vratimo dostojanstvo njihovoj profesiji, a ne da ne smeju profesori ništa da kažu đaku jer će đak da zove mamu i tatu, a oni će doći s advokatom. I da imamo sve zaštite onih koji krše zakone i pravila, a ovi koji su izloženi nasilju ne smeju ništa da kažu. Moramo svi da se pogledamo i na tome mora biti fokus rada sindikata prosvetnih radnika - poručio je predsednik Vlade.

Premijer Vučević je dodao i da se ide i u izmenu krivičnog zakonika, gde će napadi na prosvetne i zdravstvene radnike biti posebno tretirani. Te mere biće usvojene, kako je rekao, do kraja godine.

- Posebno će biti inkriminisana dela napada na prosvetne i zdravstvene radnike. To je bio zahtev prosvetnih radnika. Znači do kraja godine će biti usvojene izmene krivičnog zakonika - najavio je Vučević.

ZA STRANKU

Sandra Božić, potpredsednica Vlade Vojvodine i članica Predsedništva SNS smatra da je opozicija oličena u Mariniki Tepić i Draganu Đilasu trebalo ranije da brine za prosvetne radnike.

- Trebalo je da se brinu za prosvetare i njihovu imovinu, onda kada su zbog loše ekonomske politike koju su vodili plate prosvetara bile takve da su jedva preživljavali. Obrazovni sistem je tad pretrpeo nenadoknadivu štetu, a Marinika Tepić je zauzela istaknuto mesto s projektom za učenike osnovnih i srednjih škola širom Vojvodine pod nazivom "Seks za početnike". Tad je u organizaciji svog stranačkog kolege iz LSV Dušana Jakovljeva, koji je bio potpredsednik Skupštine APV, omogućila 6,4 miliona dinara budžetskih sredstava zarad ovog propalog projekta. Ostaće večna misterija koliko je sličnih projekata nameštala žuta kamarila širom Srbije, dok im sad smetaju renovirane i modernizovane škole - poručila je Božićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Ana

17.09.2024 22:21

Ovi političari koriste štrajk kao priliku za sticanje političkih poena, malo im je stalo do stvarnih problema prosvetnih radnika