MINISTAR ZA BRIGU O SELU MILAN KRKOBABIĆ PORUČIO: Niko ni u najudaljenijem selu neće biti zaboravljen!

Autor:

Vesti

17.09.2024

17:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jučerašnji sastanak u Palati Srbija još jedan je korak da se država približi stanovnicima sela.

MINISTAR ZA BRIGU O SELU MILAN KRKOBABIĆ PORUČIO: Niko ni u najudaljenijem selu neće biti zaboravljen!

Foto: Miloš Miškov

Ministarstvo za brigu o selu i "Pošta Srbije" su na zajedničkom zadatku u cilju boljitka za žitelje svih sela Srbije izjavio je juče ministar za brigu o selu Milan Krkobabić. On je dodao da niko ni u najudaljenijem selu neće biti zaboravljen.

Jučerašnji sastanak u Palati Srbija još jedan je korak da se država približi stanovnicima sela.

- Ministarstvo će omogućiti nabavku multifunkcionalnih vozila. Šta je to? To je pokretna prodavnica sa svim neophodnim namirnicama i robom. Ujedno, to je i bankomat i šalter za pružanje svih usluga - poštanskih, ali i usluga lokalne administracije. Sve na jednom mestu i dostupno svima - poručio je ministar Krkobabić.

Direktor JP "Pošta Srbije" Zoran Anđelković izrazio je spremnost da "Pošta Srbije" raspolaže tim vozilima, da omogući pružanje svih navedenih usluga i zajedno s ministarstvom sagleda realne potrebe i zahteve staračkih domaćinstava u seoskim sredinama.

- Pošta je prisutna u 4.700 sela, čak i u najudaljenijim i rubnim delovima zemlje i ovo bi bio način da se tim ljudima pomogne i učini dostupnim sve što im je potrebno, od svakodnevnih potrepština do prijateljskog razgovora - izjavio je Anđelković i dodao da će vozilo obilaziti sela po utvrđenom redu vožnje.

Na sastanku je dogovoreno da će ovaj pilot-projekat biti pokrenut u narednom kvartalu u jedinici lokalne samouprave, odabranoj na osnovu preciznih kriterijuma.

Sastanku su u ime JP "Pošte Srbije" prisustvovali i izvršni direktor i šef kabineta Vladimir Šarić, izvršni direktor Miloš Đurić, zamenik direktora Funkcije usluga Ferid Hamidović, zamenik direktora Funkcije poštanske mreže Jugoslava Ristić i lični asistent direktora preduzeća Tijana Rajković.

Ministarstvo za brigu o selu su uz ministra predstavljali sekretar ministarstva Snežana Petrović i pomoćnići ministra dr Siniša Perić, Tijana Nešić i Bojan Bogdanov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading