"IMA OVDE NEKA ZLA VODA!" Sveštenik uhapšen pred meštanima! Šokantna scena uoči OPELA!

Autor:

Svet

17.09.2024

17:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meštani koji su hteli da govore za medije imaju samo reči hvale za uhapšenog sveštenika

"IMA OVDE NEKA ZLA VODA!" Sveštenik uhapšen pred meštanima! Šokantna scena uoči OPELA!

Foto: www.profimedia.rs

Stanovnici naselja Perušić Benkovački, kraj Benkovca, u šoku su nakon što je ispred crkve Uznesenja Blažene Device Marije, prošle srede, uhapšen župan, don Darko Marušić, a iz njegove kancelarije odneta dva kompjutera, laptop, mobilni i USB-ovi.

Marušić (39) je uhapšen pred vernicima u trenutku dok se pripremao za opelo i poslednji ispraćaj jednog župljana, piše lokalni portal Zadarski.

Uhapšen je zbog optužbi za navodno seksualno uznemiravanje jedne 16-godišnjakinje. Benkovački gradonačelnik Tomislav Bulić nije hteo da komentariše ovo hapšenje jer, kako kaže, sve što je čuo o tome je na nivou rekla-kazala.

Meštani koji su hteli da govore za medije imaju samo reči hvale za uhapšenog župana, a jedan od njih je ispričao da je ovo bio četvrti sveštenik koji je promenjen u tom malom mestu.

- Prvi se skinuo iz službe jer se zaljubio i oženio, drugog su baš policajci uhvatili u činu s homoseksualnim partnerom, treći je ljubovao sa ženom u selu i evo, sad ovaj... Ima nešto ovde očito, neka zla voda - rekao je ovaj meštanin.

Danas oko podneva stigla je i reakcija Zadarske nadbiskupije na slučaj u Perušiću Benkovačkom.

- Nadležna policijska uprava obavestila je Zadarsku nadbiskupiju da sprovodi istragu nad don Darkom Marušićem. Zbog delikatnosti situacije, spomenuti sveštenik je razrešen svih službi u Nadbiskupiji - navodi se, između ostalog, u saopštenju Zadarske nadbiskupije.

Poručili su da podstiču sve osobe koje su ikada pretrpele bilo kakav oblik zlostavljanja da se jave nadležnima, preneo je Tanjug.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading