I KINA DALA SVOJ SUD O KURTIJEVOM TERORU NAD SRBIMA NA KOSOVU! Poruka i više nego jasna!

Autor:

Vesti

16.09.2024

18:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Relevantne strane treba da nastave praktičan i konstruktivan dijalog i aktivno traže trajno rešenje kosovskog pitanja, rekao je portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine.

I KINA DALA SVOJ SUD O KURTIJEVOM TERORU NAD SRBIMA NA KOSOVU! Poruka i više nego jasna!

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Jednostrani potezi Prištine ne pomažu u rešavanju problema prava i interesa Srba na KiM i narušavaju regionalnu bezbednost i stabilnost, izjavio je danas portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine. 

- Relevantne strane treba da nastave praktičan i konstruktivan dijalog i aktivno traže trajno rešenje kosovskog pitanja - rekao je portparol, upitan tokom konferencije za medije za komentar na to što su prošle sedmice uhapšena četvorica Srba na severu KiM, kao i na to što su pripadnici tzv. kosovske policije iz Trezora Narodne banke Srbije u Leposaviću oduzeli velike iznose u dinarima i stranim valutama.

Portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova je naglasio da Kina poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Srbije i smatra da treba poštovati bezbednost i zakonska prava i interese Srba na KiM.

Četvorica srpskih mladića uhapšena su prošle sedmice u severnom delu Kosovske Mitrovice, a na teret im je stavljen navodni napad na službeno lice u vršenju dužnosti.

Pored toga, pripadnici tzv. kosovske policije iz Trezora Narodne banke Srbije u Leposaviću oduzeli više miliona dinara, više desetina hiljada dolara, evra i drugih stranih valuta. Trezor Narodne banke Srbije smešten je u istom objektu gde se donedavno nalazio i Privremeni organ opštine Leposavić koji su pripadnici takozvane kosovske policije zatvorili 30. avgusta, a pre nekoliko dana su odatle odneli i računarsku opremu i dokumentaciju.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading