"VI NOSITE U SEBI SRPSKI DUH SVOJIH PREDAKA!" Vučić uputio deci iz regiona važnu poruku: "Nikad ne zaboravite korene! Dobro došli kući!" (FOTO)

Autor:

Vesti

15.09.2024

11:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na današnji nacionalni praznik upriličena je svečanost!

"VI NOSITE U SEBI SRPSKI DUH SVOJIH PREDAKA!" Vučić uputio deci iz regiona važnu poruku: "Nikad ne zaboravite korene! Dobro došli kući!" (FOTO)

Foto: ST/Dragan Kadić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je učenike i nastavnike osnovnih škola i predsednike opština iz Republike Srpske i Crne Gore povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Draga deco, poštovani učitelji i nastavnici, dobro došli u Beograd, naš prestoni grad koji više od dva veka stoji kao simbol naše slobode i zajedništva. Vaš dolazak ovde baš kada slavimo Dan srpskog jedinstva, slobode i zastave, ispunjava ovaj grad posebnom toplinom i ponosom. Vi nosite u sebi srpski duh svojih predaka. Republika Srbija je vaša kuća, baš kao što je i moja i kuća svih nas.


Danas je praznik. Praznik srpskog naroda ma gde on živeo. Našem narodu u zemlji i rasejanju i svuda na planeti čestitam praznik, čestitam Dan srpskog jedinstva u nadi da ćemo umeti da ga čuvamo, baš kao i naš jezik, pismo i kulturu.

Nikada ne zaboravite svoje korene i neka vas ovi dani u Beogradu ispune ljubavlju, ponosom i osećajem pripadnosti. Dobro došli kući! - 
napisao je predsednik Vučić na Instagramu.

 

 

Podsetimo, predsednik Srbije je istakao i da se Srbi ujedinjuju pod najlepšim crveno-plavo-belim barjakom na svetu.

- Taj barjak je lep, tačno onoliko koliko je viteške i nevine krvi proliveno u odbrani slobode naroda koji ga je oslikao i odabrao za svoj - rekao je predsednik.

Vučić je dodao da pripadnici srpskog naroda na Kosovu i Metohiji zbog srpske trobojke ne žive u uslovima na koje su Evropljani i neki drugi navikli.

- Govorimo i o uslovima na koje su ti isti Evropljani pečatima i potpisima garantovali, a nisu ispunili. Naša sestra i braća na Kosovu i Metohiji danas se raduju zajedno sa nama. Ovom prilikom ih srdačno pozdravljam, čestitam im praznik i pre svih, eto baš njima. Zaslužili su, najviše su pretrpeli i znam da će još mnogo toga morati da pretrpe, ali uvek će imati svoju Srbiju, svoju državu. I nas koji ćemo biti uz njih - poručio je Vučić.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (40)

Loading
gundjalo

15.09.2024 11:46

Svaka cast predsedniku koji je ucenike i ostale docekao na najlepsi mogguci nacin!!

Lena

15.09.2024 11:46

Srećan nam praznik.

Mika

15.09.2024 11:47

Tradicija je jedino važna! Čuvajte je.

Zora

15.09.2024 11:48

Divan prizor. Neka jača srpsko jedinstvo!