STANO PROGOVORIO O NOVOJ RUNDI DIJALOGA BEOGRADA I PRIŠTINE: Na OVO pitanje nije odgovorio

Autor:

Vesti

16.09.2024

13:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Put ka napretku u implementaciji Ohridskog sporazuma"

STANO PROGOVORIO O NOVOJ RUNDI DIJALOGA BEOGRADA I PRIŠTINE: Na OVO pitanje nije odgovorio

Foto: Profimedia Aaabaca Abaca Press, Tanjug video, ATAImages

U Briselu će sutra biti održan novi sastanak u okviru dijaloga Beograda i Prištine na nivou glavnih pregovarača, na kojem će se, kako je rekao danas portparol Evropske komisije Peter Stano, razgovarati o putu ka napretku u primeni Ohridskog sporazuma i drugim pitanjima koja utiču na normalizaciju odnosa između Beograda i Prištine. 

- Mogu da potvrdim da će sledeći sastanak na nivou glavnih pregovarača biti sutra u Briselu. Agenda je prilično očigledna. To je put ka napretku u implementaciji Ohridskog sporazuma i, naravno, diskusija o pitanjima koja utiču na normalizaciju između Kosova i Srbije - rekao je Stano na brifingu za novinare u Briselu na pitanje Tanjuga šta će biti na dnevnom redu sutrašnjeg dijaloga Beograda i Prištine u Briselu.

Stano, međutim, nije odgovorio na deo pitanja Tanjuga da li će biti trilateralnog sastanka Beograda i Prištine sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom

Prema ranijim informacijama Tanjuga, jedna od tema koju je Beograd predložio da se nađe na dnevnom redu je i pitanje mosta na Ibru, kao i formiranje Zajednice srpskih opština.

Republika

Foto: Printscreen/Youtube/ Al Jazeera Balkans

Glavni most na reci Ibar u Kosovskoj Mitrovici

Delegaciju Beograda na novoj rundi dijaloga trebalo bi da predstavlja direktor Kancelarije za KiM i glavni pregovarač Beograda Petar Petković, a Prištinu njen glavni pregovarač Besnik Bisljimi

Do nove runde dijaloga dolazi nakon što je Lajčak nedavno boravio u Beogradu i Prištini radi pripreme ovog sastanka na nivou glavniih pregovarača u Briselu. 

U međuvremenu, kosovska policija nastavlja da blokira zgrade srpskih institucija na severu Kosova i Metohije.

Više stotina zaposlenih u srpskim institucijama i dalje ne može na svoja radna mesta, posle upada policije 30. avgusta u zgrade privremenih organa u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku.

Prethodni sastanak na nivou glavnih pregovarača u okviru dijaloga Beograda i Prištine održan je početkom jula u Briselu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading