AMERIKANCI NAORUŽALI KURTIJEVU ARMIJU DO ZUBA! Tzv. Kosovo SPREMNO ZA RAT SA SRBIJOM?! Lažni ministar poručio: "STIŽE U PRAVO VREME"

Autor:

Vesti

12.09.2024

08:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Situacija u južnoj srpskoj pokrajini ključa

AMERIKANCI NAORUŽALI KURTIJEVU ARMIJU DO ZUBA! Tzv. Kosovo SPREMNO ZA RAT SA SRBIJOM?! Lažni ministar poručio: "STIŽE U PRAVO VREME"

Foto: Tanjug/AP Photo/Boris Grdanoski/Visar Kryeziu, Wikipedia

Lažni ministar odbrane tzv. Kosova Ejup Maćedonci rekao je da će se 246 američkih protivtenkovskih raketa "džavelin" u pravo vreme naći na inventaru tzv. KBS-a, ne navodeći tačan datum za tu isporuku, prenosi Gazeta ekspres.

Maćedonci je na konferenciji za novinare posle sednice vlade u sredu saopštio da se do kraja godine očekuje isplata druge rate za kupovinu tog naoružanja.

- Što se tiče raketa "džavelin", Ministarstvo nastavlja sa procedurama nabavke. U martu ove godine uplatili smo prvu ratu, dok ćemo do kraja godine uplatiti i drugu ratu. Na dobrom smo putu da imamo ovaj sistem u pravo vreme - rekao je on.

Stejt department je 11. januara prihvatio prodaju tzv. Kosovu 246 projektila "džavelin" u vrednosti od oko 75 miliona dolara. Zahtev je upućen američkom Kongresu koji je u februaru ove godine odobrio kupovinu.

"Blumberg" nakon što se u javnosti pojavila informacija o kupovini "džavelina" od strane lažne države

Republika

Foto: Tanjug/AP

Upotreba "džavelina" u realnim uslovima

- Tajming kupovine, koji je izazvao proteste srpskih vlasti, mogao bi da pogorša tenzije između dve zemlje 25 godina nakon intervencije NATO koja je proterala srpske snage sa Kosova. Međunarodni napori da se Beograd i Priština poguraju ka normalizaciji odnosa do sada su propali, tenzija samo raste - navodi se, između ostalog, u članku prestižnog američkog lista napisanog početkom godine.

Tzv. Kosovske bezbednosne snage su "ustavom" lažne države definisane kao formacija za pomoć civilnom stanovništvu, u praksi - deluju i nastupaju kao vojska, na koju nemaju prava prema Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Ipak, bez obzira na Rezoluciju 1244, vojska lažne države se danonoćno naoružava, a lažni premijer Aljbin Kurti redovno podseća na to odakle je potekla ideja o KBS i šta je njihova krajnja misija.

"Vojska Kosova potiče od OVK"

Kurti je tokom govora na paradi jedinica tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga i tzv. kosovske policije u junu ove godine govorio upravo o ulaganjima u naoružanje i usavršavanje vojnika kroz školovanje u najprestižnijim vojnim školama u svetu.

- Vojska Kosova nikada nije bila veća nego danas i bolje naoružana i opremljena. Nikada nije bila obučenija i obrazovanija u najprestižnijim vojnim akademijama prijateljskih zapadnih armija. Ali nikada nije bila moćnija i spremnija da zaštiti našu teritoriju i suverenitet i naše živote, jer to je njena misija, da štiti Kosovo i da se razvija i napreduje zajedno sa našim saveznicima - rekao je Kurti.

Prema njegovim rečima, to nije ni moglo da bude drugačije.

- Ovo nije moglo da bude drugačije, jer Vojska Kosova potiče od OVK, kojoj je za primer bio vođa Adem Jašari. Ta OVK koja je takođe započela rat za oslobođenje sa malo oružja, ali nesalomivom voljom, ostvarila ga je pre 25 godina, zajedno sa našim saveznicima - poručio je Kurti.

Ako u obzir uzmemo u obzir najnoviji "paket" uznemiravanja srpskog naroda na severu Kosmeta i redovne pretnje od strane prištinskih vlasti, koje za krajnji cilj nesumnjivo imaju egzodus srpskog naroda iz južne srpske pokrajine, ovo najnovije naoružavanje tzv. vojske Kosova treba pažljivo ispratiti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading