IMAĆEMO PODRŠKU KINE PO PITANJU KOSOVA I METOHIJE: Ivica Dačić saopštio vesti koje će obradovati naciju

Autor:

Vesti

14.09.2024

13:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navodi da je upoznao zvaničnike Kine sa terorom koji srpski narod trpi u Pokrajini.

IMAĆEMO PODRŠKU KINE PO PITANJU KOSOVA I METOHIJE: Ivica Dačić saopštio vesti koje će obradovati naciju

Foto: Elmedin Hajrovic/ATAImages

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas u Hong Kongu, sumirajući posetu Narodnoj Republici Kini, da je tokom posete upoznao zvaničnike te države sa terorom koji se nad srpskim narodom sprovodi na Kosovu i Metohiji i istakao značaj podrške NR Kine u odbrani teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše zemlje.  

 - Upoznao sam ih sa aktuelnim stanjem i terorom koji se sprovodi nad srpskim narodom i sa nepoštovanjem svih međunarodnih dogovora koje smo postigli što dovodi Srbiju u veoma težak položaj u smislu da je Srbija verovala međunarodnoj zajednici da će ona stati iza svog potpisa. U tom pogledu nam je potrebna i veoma važna podrška NR Kine u UN i sigurno je da ćemo njihovu podršku imati“, istakao je ministar i dodao da je obostrana podrška veoma važna po pitanjima koja su od značaja za obe zemlje, poput teritorijalnog integriteta i da je NR Kina veoma zahvalna stavu Srbije, kao i da je naša zemlja zahvalna NR Kini na podršci kada je reč o Kosovu i Metohiji. 

Ministar je naglasio da se Srbija i srpski narod na Kosovu i Metohiji nalaze u veoma teškom periodu, kao i da izražava punu podršku za stavove i pristup koji je istakao predsednik Vučić u svom obraćanju. 

Kako je izjavio, to je jedini racionalni i državnički pristup pitanjima i problemima koji postoje na Kosovu i Metohiji, i u takvim uslovima je veoma važno da postoji političko jedinstvo, odnosno državno jedinstvo i politička stabilnost.  

„Ako je Srbija stabilna, ona je jaka, ako je Srbija nestabilna i podeljena – ona je slaba. A, to je upravo cilj nekih spoljnih, međunarodnih faktora, koji to rade preko opozicionih političkih stranaka koje zato vode antidržavnu i antisrpsku politiku. U tom smislu, obaveza je svih odgovornih pojedinaca i stranaka, da budu deo državnog jedinstva i političke stabilnosti. I još jednom pružam podršku takvoj politici Aleksandra Vučića u odbrani nacionalnih i državnih interesa“, zaključio je ministar Dačić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading