Jovanov: Predsednik Vučić odgovorio racionalno i odlučno!

Autor:

Vesti

13.09.2024

22:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stvari su danas nazvane pravim imenom, bez kalkulacija i okolišanja, i vrlo je konkretno predsednik ukazao na zločinačku prirodu Kurtijevog režima, na pasivnost i dvoličnost međunarodne zajednice, kao i na interese i ciljeve Srbije, istakao je Jovanov.

Jovanov: Predsednik Vučić odgovorio racionalno i odlučno!

Foto: Tanjug/M. NIKOLIĆ

Milenko Jovanov, član Predsedništva Srpske napredne stranke, reagovao je povodom večerašnjem obraćanja predsednika Aleksandra Vučića.

- Mere i odluke, koje je predsednik Vučić danas predstavio javnosti, ozbiljan su i promišljen odgovor na izazove pred kojima se nalaze Srbija i srpski narod, posebno naš narod koji živi na Kosovu i Metohiji.

- U okolnostima neviđenog šovinističkog antisrpskog divljanja Kurtijeve vlasti, važno je bilo, sa jedne strane, odgovoriti racionalno i odlučno i jasno staviti do znanja šta je pozicija Srbije, a sa druge ne ugroziti druge interese Srbije i njenih građana i ne izazvati negativne posledice po zemlju i građane. 

- Predsednik Vučić je upravo to i uradio i ponovo je, u gotovo nemogućim okolnostima, uspeo da pronađe usku stazu kojom Srbija može da prođe, a da se ne spotakne.

- Stvari su danas nazvane pravim imenom, bez kalkulacija i okolišanja, i vrlo je konkretno predsednik ukazao na zločinačku prirodu Kurtijevog režima, na pasivnost i dvoličnost međunarodne zajednice, kao i na interese i ciljeve Srbije.

- Sada je pred svim institucijama Srbije i svim predstavnicima naše zemlje da se ove odluke i mere sprovedu.

- Što se poslanika Srpske napredne stranke u Narodnoj skupštini Republike Srbije tiče, podrška politici predsednika Vučića nikada se nije dovodila u pitanje. Zato ćemo podržati realizaciju svih zadataka koji su stavljeni pred Narodnu skupštinu, znajući da podržavamo jedinu politiku koja Srbiju ostavlja u poziciji da se i u narednim godinama bori za Kosovo i Metohiju.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading