LAŽNA DRŽAVA ODBILA TRILATERALNI SASTANAK! Nova runda dijaloga Beograda i Prištine sledeće nedelje

Autor:

Vesti

13.09.2024

13:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tzv. Kosovo nastavlja sa sabotažom dijaloga

LAŽNA DRŽAVA ODBILA TRILATERALNI SASTANAK! Nova runda dijaloga Beograda i Prištine sledeće nedelje

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

U Briselu će se naredne nedelje održati nova runda dijaloga na nivou glavnih pregovarača Petra Petkovića i Besnika Bisljimija, koja je planirana za utorak.

Iako je Beograd ponudio i izrazio spremnost da se održi trilateralni sastanak sa prištinskom stranom, Bisljimi je to odbio, saznaje Tanjug iz diplomatskih izvora. 

Prema informacijama Tanjuga, jedna od tema koju je Beograd predložio da se nađe na dnevnom redu je i pitanje mosta na Ibru, kao i formiranje Zajednice srpskih opština.

Podsećamo da nova runda dijaloga dolazi u trenutku ogromnih turbulencija na Kosmetu, a da se u Beogradu čak spominje i moguće proglašenje okupacije dela teritorije, odnosno Kosova i Metohije, iz Prištine stiže vest o usvajanju posebnog plana.

Tzv. Vlada u Prištini usvojila je "Nacionalni program za sveobuhvatnu odbranu 'Kosova'".

- Sistem u osnovi ima podršku koju građani na dobrovoljnoj bazi daju Kosovskim bezbednosnim snagama u kombinaciji sa drugim strukturama - navodi se u saopštenju.

Kako se navodi u saopštenju kabineta Aljbina Kurtija, nacrt je usmeren ka izgradnji otpornosti i spremnosti društva da se "odupre, reaguje i oporavi u slučajevima prirodnih katastrofa i oružanih napada.

Večeras u 18 časova, predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se narodu sa jasnim porukama šta nas čeka u narednom periodu na planu pitanja južne pokrajine, ali i svim ostalim najaktuelnijim temama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading