DANAS OKRUGLI STO "SINERGIJA U INOVACIJAMA I TRGOVINI - RAZGOVORI SRBIJE I IZRAELA"! Obraćaju se Vučić i Hercog

Autor:

Vesti

11.09.2024

06:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U okviru događaja predviđeno je potpisivanje tri memoranduma o razumevanju!

DANAS OKRUGLI STO "SINERGIJA U INOVACIJAMA I TRGOVINI - RAZGOVORI SRBIJE I IZRAELA"! Obraćaju se Vučić i Hercog

Foto: Tanjug/AP, S. Radovanović

Privredna komora Srbije u saradnji sa Ambasadom Izraela organizuje danas u Beogadu okrugli sto "Sinergija u inovacijama i trgovini: razgovori Srbije i Izraela", na kome će se obratiti i predsednici dve zemlje Aleksandar Vučić i Isak Hercog.

U okviru događaja predviđeno je potpisivanje tri memoranduma o razumevanju između Privredne komore Srbije i Izraelskog instituta za izvoz i međunarodnu saradnju, Federacije izraelskih privrednih komora i Saveza industrijskih proizvođača Izraela, saopšteno je iz PKS.

Takođe, zajednička izjava u oblasti tehnoloških inovacija biće potpisana između Kancelarije za IT i eUpravu Vlade Srbije i Uprave za inovacije Izraela.

Okrugli sto, u Palati Srbija sa početkom u 11 časova, organizuje se u okviru zvanične posete predsednika Izraela Srbiji, u cilju razmene dosadašnjih iskustava i kreiranja planova za buduću saradnju predstavnika privreda i institucija dve države.

Poseta na najvišem nivou dolazi u periodu pojačanih interesovanja izraelskih investitora za ulaganja u Srbiji, posebno u oblasti obnovljivih izvora energije, skoka u trgovinskoj razmeni dveju zemalja i sve snažnije umreženosti dva inovaciona ekosistema.

U izraelskoj delegaciji u poseti Srbiji su predstavnici renomiranih izraelskih organizacija i institucija: Instituta za izvoz, Federacije privrednih komora Izraela, Uprave inovacija, Saveza industrijskih proizvođača, Direkcije za ekonomska pitanja Ministarstva spoljnih poslova Izraela.

U prvom delu okruglog stola, od 11.00 časova, biće predstavljeni opšti privredni pokazatelji i potencijal Srbije i Izraela, a učesnicima će se obratiti i predsednik PKS Marko Čadež, direktor Sektora za međunarodnu saradnju Razvojne agencije Srbije Aleksandar Nikolić, direktor Predstavništva PKS u Izraelu Nikola Janković, kao i predstavnici izraelskih institucija.

U drugom delu okruglog stola, od 12.15 sati, predviđena su obraćanja predsednika Srbije Vučića i predsednika Izraela Hercoga. 

Prvi potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali održaće prezentaciju Expo Belgrade 2027.  

U završnici okruglog stola biće održane dve sesije posvećene poslovnim prilikama i inovativnom ekosistemu, kao i bilateralni razvovori predstavnika poslovne zajednice Srbije sa predstavnicima izraelskih institucija.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading