PROTEST U KOSOVSKOJ MITROVICI ISPRED POLICIJSKE STANICE ZBOG HAPŠENJA SRPSKIH MLADIĆA! Okupljeni viču "Pustite nam decu!"

Autor:

Vesti

11.09.2024

11:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U severnom delu Kosovske Mitrovice u utorak oko ponoći je tzv. kosovska policija uhapsila četiri mladića srpske nacionalnosti

PROTEST U KOSOVSKOJ MITROVICI ISPRED POLICIJSKE STANICE ZBOG HAPŠENJA SRPSKIH MLADIĆA! Okupljeni viču "Pustite nam decu!"

Foto: TANJUG/Dopisnik KiM/ Milan Milicević

Članovi porodica i građani okupili su se jutros na protestu ispred policijske stanice u severnom delu Kosovske Mitrovice zahtevajući puštanje na slobodu četvorice srpskih mladića uhapšenih u utorak.

Okupljeni svoje nezadovoljstvo iskazuju duvanjem u pištaljke, uz povike "Pustite nam decu!" a istakli su i transparente "Policija Kurtilenda" i "Da li je EU zabrinuta?"

Na protestu su prisutni i predsednik Srpske liste Zlatan Elek, predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Ivan Zaporožac i ostali čelnici Srpske liste.   

U severnom delu Kosovske Mitrovice u utorak oko ponoći je tzv. kosovska policija uhapsila četiri mladića srpske nacionalnosti, kojima je određeno zadržavanje do 48 sati zbog sumnje u navodni napad na službeno lice u vršenju dužnosti.

Na snimku koji se pojavio na društvenim mrežama može se videti kako puškom naoružani pripadnik tzv. kosovske policije brutalno hapsi jednog od srpskih mladića. 

Rade Nedeljković, otac Rastka, jednog od uhapšenih mladića, rekao je danas da za sada nemaju nikakve zvanične podatke u vezi s uhapšenim mladićima.

- Pouzdane informacije nemamo, niti smo mogli da ih vidimo, niti možemo da čujemo u kakvom su stanju - rekao je Nedeljković novinarima.

On je dodao da su po nekim informacijama mladići brutalno pretučeni.

Otac još jednog od uhapšenih mladića Srđan Jović ispričao je juče da su njegovom sinu prilikom hapšenja pripadnici kosovske policije naneli povrede, a da se sada nalazi u stanici u južnom delu grada.

- Oni su odvedeni u policijsku stanicu u južni deo, određen im je pritvor. Angažovali smo advokata Jelenu Krivokapić i sada čekamo da ga vode kod tužioca. Sa sinom nisam bio u kontaktu. Advokat je porazgovarala i kaže da ima rane po telu, ima povrede. Videćemo koliko je to ozbiljno. Čekamo izjavu - rekao je Jović u utorak.

On je dodao da je njegov sin takođe rekao advokatu da nije kriv za ono što mu se stavlja na teret i da je pre brutalnog hapšen i fizičkog nasrtaja na njih bilo samo verbalnog konflikta.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading