KFOR UPOZORIO KURTIJA: MANI SE ĆORAVA POSLA! Aljbin rešio da po svaku cenu otvori most na Ibru, sprema se pakao na Kosmetu!

Autor:

Vesti

21.08.2024

09:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lažni premijer našao međuprostor između "uspavane" evropske administracije i izbora u Americi

KFOR UPOZORIO KURTIJA: MANI SE ĆORAVA POSLA! Aljbin rešio da po svaku cenu otvori most na Ibru, sprema se pakao na Kosmetu!

Foto: Tanjug/AP, YouTube/Printscreen/Kosovo Online

Predsednik Komisije za nestala lica Veljko Odalović rekao je danas da je očigledno da u ovom trenutku, kada evropska administracija "spava" i kada su u Americi prioritet izbori, premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti želi da ostvari svoju poziciju u tom međuprostoru

Govoreći o odnosu Kurtija i Snaga Kfora, on kaže da ne veruje da će Kurti krenuti na Kfor.

- Mislim, nema on tu snagu, nema tu hrabrost, nema tu drskost. On će razumeti sve ove poruke vrlo dobro, jer njemu, čini mi se u ovom trenutku, sukob sa saveznicima, kako ih oni zovu, ne treba jer ima izbore. On ima izbore za koje on nema nijednu temu, sem teme da je on uspostavio punu vlast na severu KiM i da je on neko ko upravlja tim prostorom - zaključio je Odalović.

Republika

Foto: nato.int

Vojnik KFOR-a

Ocenio je da je Kurtijeva eventualna odluka o otvaranju mosta na Ibru katastrofalna, koja bi imala nesagledive posledice.

- NATO upozorava, odnosno Kfor koji ima punu odgovornost za mir i bezbednost, pogotovo kada je most u pitanju, šalje poruke da to neće dozvoliti i da praktično kažu Kurtiju – mani se ćorava posla - rekao je Odalović za RTS.

Dodaje da portparol EU Peter Stano šalje drugu poruku pokušavajući da vrati dijalog u život i da to bude jedna od tema o kojoj bi se razgovaralo.

Postoje još tri mosta koje povezuju grad i koji su preko reke. Međutim, Odalović navodi da je za centralni most na Ibru Kurti rekao da je to poslednji simbol "koji treba srušiti da bi on praktično zagospodario u punom kapacitetu severom Kosovima i Metohije".

- To je njegov strateški bio cilj, to je njegova politika. To on apsolutno ne krije i to će mu biti u njegovoj izbornoj kampanji možda i najjači i jedini adut koji će prodati lokalnim Albancima da bi dobio njihovu podršku. - dodaje Odalović.

Republika

Foto: Nikola Mutić

Veljko Odalović

Odalović ističe da je most na Ibru je pre 25 godina sprečio pogrom.

Podseća da su sve osude Kurtijevog ponašanja i tih odluka koje su avanturističke, autistične, naišle na osudu političkih partija kosovskih Albanaca samo sa jednom porukom – "kvariš nam odnose sa saveznicima". 

- Niko ne brine o Srbima, niko ne razmišlja o posledicama, niko ne govori ni o čemu - kaže Odalović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading