DANAS ZAVRŠNI RAZGOVORI: Za 20 dana odluka o vraćanju vojnog roka!

Autor:

Vesti

05.09.2024

11:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kad prođe rebalans 1, 5. ili 10. oktobra, sve će biti poznato, rekao je Vučić

DANAS ZAVRŠNI RAZGOVORI: Za 20 dana odluka  o vraćanju vojnog roka!

Foto: Tanjug/RADE PRELIĆ

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da će u narednih 20 dana biti poznata odluka o mogućem vraćanju obaveznog vojnog roka.

"Danas imamo završne razgovore oko mogućeg vojnog roka. Očekujte našu odluku u narednih 20 dana, što će se videti već u raspravi o budžetu. Kad prođe rebalans 1, 5. ili 10. oktobra, sve će biti poznato", rekao je Vučić  novinarima tokom obilaska radova na putu Šabac-Loznica.

Govoreći o jedinici Vojske Srbije koja se nalazi u Loznici i vojnoj vežbi koja će biti održana danas, Vučić je rekao da je napravljeno tek pola jedinice specijalne pešadije, ali da će tu biti i oklopni vod i neke druge jedinice.

"Oni koji uvek mogu interventno da deluju i prime prvi udarac nalaze se blizu potencijalnih pravaca agresorskog napada. Videćemo kako će vežba da izgleda u Gučevu. U blizini gde se održava vežba sahranjeno je 4.000 austrijskih i srpskih vojnika iz Prvog svetskog rata", naveo je Vučić.

On je rekao da će danas razgovarati sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom o, kako je rekao, temama o kojima su pričali i prošlog puta, kao i o regionalnim temama.

"To je veoma važan razgovor za nas. Ja sam zadovoljan što mogu da razgovaram o tome i imaću izdvojeno vreme za taj razgovor, a onda žurim u Gučevo", rekao je Vučić.

Vučić je posetu Podrinju, gde će boraviti do 9. septembra, počeo obilaskom radova na rekonstrukciji puta Bojić–Tekeriš, a kako je ranije najavljeno, tokom posete razgovaraće sa građanima, učestvovati u različitim događajima i posetiti više sela, opština i gradova.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading