ZAŠTO LAŽETE LJUDE O LITIJUMU? Nakon što se akademik Cvetković obrušio na sve laži i teorije zavere o projektu "JADAR", naprasno zabranjen u Šolakovim medijima!

Autor:

Vesti

29.08.2024

15:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ja znam sigurno da se neće iseliti 300.000 i da je to savršena glupost. Kao što i znam da ne može da bude otvoreno u Srbiji 40 rudnika za narednih 150 godina, rekao je Cvetković.

ZAŠTO LAŽETE LJUDE O LITIJUMU? Nakon što se akademik Cvetković obrušio na sve laži i teorije zavere o projektu "JADAR", naprasno zabranjen u  Šolakovim medijima!

Foto: printscreen

Vladica Cvetković, akademik

Vladica Cvetković, osnivač opozicionog Proglasa, redovni profesor Rudarsko-geološkog fakulteta, redovni član SANU i jedan od najvećih stručnjaka za rudarstvo u Srbiji, u intervjuu za nedeljnik Radar, koji je u vlasništvu tajkuna Dragana Šolaka, žestoko se obrušio na sve laži i teorije zavere o rudarenju litijuma i projektu "Jadar", koje plasiraju organizatori protesta čiji je pravi cilj nasilno rušenje Aleksandra Vučića.

Cvetković je posle ovog intervjua zabranjen u svim Šolakovim medijima i sam se povukao iz Proglasa, koji je nastavio da podržava proteste bazirane na neverovatnim lažima, piše Informer.

- Ako kažete u javnom prostoru da će biti 300.000 ljudi iseljeno iz prostora u kojem živi tri do četiri puta manje, ili ako kažete da je sledeće Valjevo, Aranđelovac, Gornji Milanovac, da se širi kao kovid. To je strašno neodgovorno jer vi to govorite bez javne rasprave ljudima koji o tome ništa ne znaju. Ja znam sigurno da se neće iseliti 300.000 i da je to savršena glupost. Kao što i znam da ne može da bude otvoreno u Srbiji 40 rudnika za narednih 150 godina, a kamoli za nekoliko decenija. Skupiti ljude u nekom šumadijskom gradiću daleko od Loznice i reći mu da je on sledeći za rudnik litijuma, da tamo nema ni prvog koraka istraživanja o litijimu i boru, a svaki hiljaditi je ozbiljan korak istraživanja možda može da se realizuje kao neka nada u rudnik, što znači to je laž - istakao je Cvetković. 

Podsetimo, nedavno je akdemik Cvetković do nogu argumentima potukao lažne ekologe u Srbiji.

On je, gostujući na jednoj od tajkunskih televizija pod kontrolom opozicije, ukazao na licemerje onih, koji pod lažnim izgovorom borbe za zaštitu životne sredine, zapravo atakuju na režim u Beogradu.

 

Akademik Cvetković ocenio je da su oni koji su pokrenuli talas nasilnih protesta o kojima je Republika u više navrata pisala zapravo nedovoljno informisani.

Prema njegovim rečima, opozicija kompaniju "Rio Tinto" koristi kao oružje za napad na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- "Rio Tinto" im je topuz za rušenje Vučića! Bolje da kontrolišemo "Rio Tinto" nego da ga oteramo. Ne smemo zbog politike napustiti rudarstvo koje nosi 200 milijardi i skok BDP sa dva na pet odsto - ocenio je između ostalog profesor.

 

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading