UDRUŽENJE NE DAMO JADAR CRTA LJUDIMA METE NA ČELU: Ekološki ekstremisti kao lovci na glave!

Autor: LJ. M. - E. S. T.

Vesti

04.09.2024

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najavili objavljivanje podataka o aktivistima, profesorima i stručnjacima koji su za rudnik litijuma

UDRUŽENJE NE DAMO JADAR CRTA LJUDIMA METE NA ČELU: Ekološki ekstremisti kao lovci na glave!

Foto: Tanjug/AP, Printscreen/Danas

Udruženje Ne damo Jadar, iza koga stoje lažni ekolozi, najavilo je pravljenje i objavljivanje spiska aktivista, profesora, stručnjaka i funkcionera koji na Tviteru podržavaju rudarenje litijuma, što predstavlja svojevrsno crtanje mete na čelo tim ljudima.

Protesti po Srbiji protiv kopanja litijuma, koje je predvodilo ovo udruženje, sada su skliznuli u ekstrem i, kao što je već bilo upozorenja od dela javnosti, i pretvorili se u brutalan obračun sa neistomišljenicima. Pretnje su najavili preko, a koga drugo, medija u vlasništvu tajkuna Dragana Šolaka, koji podržavaju ovu grupaciju navodnih ekologa.

Na naslovnoj strani Danasa juče je objavljeno: "Udruženje Ne damo Jadar pravi spisak lobista Rio Tinta zbog akcije fantomskog pokreta", kao i poruka iz ovog udruženja:

- Znači, ovo je dozvoljeno, od sutra ovde pratite lobiste Rio Tinto, zaposlene, profesore koje ne znate, a rade za njih, službenike lokalne SNS Srbija i šire, a i neke sudije iz Loznice, jer su dali podatke postupcima protiv Nebojše Petkovića i Zlatka Kokanovića.

Republika

Foto: Printscreen/Danas

Skandalozna naslovna strana Danasa

Prema rečima Vladimira Štimca, bivšeg košarkaškog reprezentativca, a sada opozicionara, jednog od sagovornika u ovom tekstu, sve aktivnosti usmerene su ka zaštiti nacionalnih interesa su opravdane, pa i objavljivanje "spiska stranih plaćenika".

Zaustavljali saobraćaj, napali novinarku Informera

Navodni ekološki aktivisti već su imali nasilne ispade. Na protestima u Beogradu njih nekoliko je blokiralo Železničku stanicu Prokop, auto-put kod Sava centra... Tokom izveštavanja opkolili su i vređali novinarku Informer televizije koja je prenosila proteste, vrištali na nju, gurali joj sendvič u usta.

Marko Matić, direktor Centra za odgovorne medije, kaže za Srpski telegraf da nadležni moraju da reaguju.

- Etiketiranje ljudi zbog njihovog političkog mišljenja ili stavova predstavlja otvoreno crtanje meta i poziv na fizički obračun sa neistomišljenicima. Na takve pojave moraju da reaguju nadležni državni organi čija je obaveza da osiguraju bezbedno okruženje za sve građane naše zemlje i zaustave one koji bi nasiljem da ostvaruju svoje političke ciljeve. Prema takvim pojavama mi kao društvo moramo da pokažemo nultu toleranciju - poručio je Matić.

Za Nebojšu Krstića, marketinškog stručnjaka, nema dileme:

- Ako ostvare svoju pretnju, Ne damo Jadar može slobodno da se preimenuje u ekološki Hamas.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading