BRNABIĆ: Molim ljude da pogledaju ovaj TV prilog od pre 12 godina! Još jedan dokaz da protesti nemaju nikakve veze sa litijumom (VIDEO)

Autor:

Vesti

22.08.2024

13:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj projekat bi Srbiji doneo političku snagu i poziciju, poluge moći, o kakvima nismo mogli ni da sanjamo. Doneo bi energetsku i ekonomsku nezavisnost.

BRNABIĆ: Molim ljude da pogledaju ovaj TV prilog od pre 12 godina! Još jedan dokaz da protesti nemaju nikakve  veze sa litijumom  (VIDEO)

Foto: printscreen/RTVPink

Predsednica Narodne Skupštine Ana Brnabić zamolila je ljude da pogledaju TV prilog od pre 12 godina, tačnije iz 2012, i podsetila je da je tada na vlasti bila koalicija okupljena oko Demokratske stranke (DS).

Njenu objavu sa društvene mreže X prenosimo u celosti: 

1. Jadarit - mineral koji sadrži litijum, a o kome se priča već sedam godina. (Dakle, od 2005. godine).

2. Zahvaljujući istražnim bušotinama i projektu, mesta u okolini su počela da oživljavaju, a meštani su od bušotina uspeli da naprave profit. Otvaranje rudnika, o čemu se razmišlja, bilo bi dobro za lozničku opštinu. 

3. Država će tražiti da se na našoj teritoriji prerađuje ruda i proizvodi roba. (AHA! Koja država - oni ljudi koji vas danas ubeđuju da nisu za litijum, da su protiv Rio Tinta, koji protestuju? Tada su u vlasti, i aktivni u politici, kao vlast, bili i Dragan Đilas, i Borko Stefanović, i Srđan Milivojević, i Marinika Tepić, i Zoran Lutovac, i Miloš Jovanović, a država je očigledno planirala, i rudnik, i preradu litijuma!)

Ratko Ristić kaže da je ćutao zato što ga "niko ništa nije ni pitao" i zato što je projekat bio "obavijen velom tajni". A istina je da su o projektu svi pričali na svim medijima i to samo i isključivo pozitivno.

Gde su tada bili Kokanovići, Petkovići i Đedovići da protestuju? Gde je bila Ljiljana Bralović? Dragana Đorđević? Kako i zašto su svi ćutali do 2022. godine ako ih zaista brine litijum i uticaj na životnu sredinu?

Jednostavno: Nemaju ovi protesti i ova histerija koja se stvara nikakve veze ni sa litijumom ni sa životnom sredinom. Ovaj projekat bi Srbiji, a ponajviše zapadnoj Srbiji, doneo novac, radna mesta, stratešku i lidersku poziciju kao evropskog i svetskog snabdevača strateške sirovine i proizvoda. Doneo bi Srbiji političku snagu i poziciju, poluge moći, o kakvima nismo mogli ni da sanjamo. Doneo bi energetsku i ekonomsku nezavisnost.

Ima mnogo zemalja i obaveštajnih službi širom sveta koje ne žele da vide Srbiju u takvoj poziciji. To je razumljivo. Šteta je samo što su u Srbiji našli - neke voljne, neke svakako nevoljne, ali prevarene, pogrešno informisane ili teoretičare zavere - kao partnere da im pomognu u tome da se Srbija spreči da iskoristi svoja bogatstva za sebe.

Mi se moramo boriti za ovaj projekat razgovorom sa ljudima, uključivanjem naših najboljih stručnjaka, bez obzira na njihovo političko opredeljenje, transparentnošću i verom u naše ljude i ovu zemlju.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading