MINISTARKA MESAROVIĆ PODELILA VAŽNE VESTI: Otklonjene su sve prepreke u realizaciji programa podrške - Bespovratna sredstva iznose 510 miliona

Autor:

Vesti

03.09.2024

11:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odobreno oko 350 zahteva vrednosti 1,2 milijarde dinara.

MINISTARKA MESAROVIĆ PODELILA VAŽNE VESTI: Otklonjene su sve prepreke u realizaciji programa podrške - Bespovratna sredstva iznose 510 miliona

Foto: Tanjug/RADE PRELIĆ

Ministarka privrede u Vladi Republike Srbije Adrijana Mesarović obavestila je građane o otklanjaju prepreka u realizaciji programa podrške iz 2023. godine, namenjenih početnicima, mladima i ženama u preduzetništvu i da se programi puštaju u realizaciju.

Odobreno je oko 350 zahteva ukupne vrednosti čak 1,2 milijarde dinara. Od toga, bespovratna sredstva iznose 510 miliona dinara.

Ugovore o dodeli sredstava će narednih dana potpisati čak 257 žena preduzetnica i 93 mladih, odnosno početnika u poslu, istakla je.

- Zahvaljujemo se na strpljenju svim podnosiocima zahteva. Država je i ovog puta stala iza njih. Takođe, pozivam i sve zainteresovane da se jave na aktuelne programe i da, zahvaljujući sredstvima koje je država obezbedila, dodatno razviju i povećaju obim poslovanja - zaključuje ministarka Mesarović.

Podsećamo, predsednik Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma nove ambasadorke Švajcarske Konfederacije u Srbiji An Lugon-Mulen i tom prilikom istakao da je članstvo u EU strateško opredeljenje naše zemlje, a pitanje Kosova i Metohije od najvišeg nacionalnog značaja.

 - Poželeo sam dobrodošlicu novoj ambasadorki Švajcarske An Lugon-Mulen i uspeh u radu tokom mandata u Srbiji. Tokom sastanka smo razgovarali o ekonomskim odnosima Srbije i Švajcarske, a ja sam izrazio zahvalnost na podršci koju Švajcarska pruža našoj zemlji u oblasti razvojne saradnje koja se uspešno odvija duže od 30 godina - napisao je Vučić na svojoj Instagram stranici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading