IMA LI ZVEZDA ČEMU DA SE NADA U ELITI? Poražavajuće - srpski šampion je po ovom parametru tek 33. klub Lige šampiona!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

31.08.2024

07:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Možda ipak i nije sve u novcu?

IMA LI ZVEZDA ČEMU DA SE NADA U ELITI? Poražavajuće - srpski šampion je po ovom parametru tek 33. klub Lige šampiona!

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde i u aktuelnoj 2024/25 sezoni biće deo elitnog evropskog klupskog takmičenja, UEFA Ligi šampiona koja će se premijerno igrati po novom sistemu u kojem će učestvovati ukupno 36 najboljih klubova Starog kontinenta koji će u ligaškom delu odigrati po osam mečeva nakon čega će najboljih osam klubova direktno obezbediti plasman u osminu finala, dok će ekipe pozicionirane od 9. do 24. mesta probati da nađu svoje mesto među 16 najboljih ekipa kroz plej-of dvomeč.

Sedmostruki uzastopni šampion Srbije je do elite ovoga puta stigao nakon duela na norveškim prvakom Bode Glimtom. Izabranici trenera Vladana Milojevića su nakon poraza u Bodeu rezultatom 1:2, slavili u grotlu Marakane rezultatom 2:0 golivima Bruna Duartea sa jedanaesterca i kapitena Uroša Spajića, čime će drugi put uzatopno odmeriti snage sa najboljim ekipama Evrope.

Međutim, zanimljiv je podatak gde se u ovom momentu Crvena zvezda nalazi kada je u pitanju tržišna vrednost ekipe.

Prema nedavnom izveštaju specijalizovanog sajta "Transfermarkt", srpski fudbalski šampion Crvena zvezda se nalazi na 33. mestu po tržišnoj vrednosti među 36 timova učesnika Lige šampiona. Vrednost tima sa "Marakane" iznosi 67,90 miliona evra, što ih svrstava u donji deo tabele.

Iako Zvezda poseduje nekoliko igrača čija tržišna vrednost dostiže značajne cifre, poput In Bum Hvanga, Pitera Olajinke, Mirka Ivanića i Omrija Glazera, ova suma nije dovoljna da se parira većini ekipa u takmičenju.

Treba napoemnuti da su u ovom momentu na ovoj zanimljivoj tabeli slabije plasirani jedino Šturm iz Graca, Jang Bojs iz Berna i Slovan iz Bratislave.

Foto: Transfermarkt.com/printscreen

Tržišna vrednost klubova učesnika Lige šampiona

 

Prelazni rok je i dalje otvoren, a Crvena zvezda ima mogućnost da do 13. septembra dovede pojačanja koja bi značajno unapredila tim. Ovo važi i za ostale klubove, dok su ekipe u Premijer ligi, Seriji A, španskoj Primeri, Bundesligi i francuskoj Ligi 1 već zatvorile prelazni rok. Ova činjenica dodatno komplikuje situaciju za Zvezdu, ali istovremeno pruža mogućnost za potencijalna pojačanja koja bi unapredila tim.

Na samom vrhu tabele vrednosti timova u Ligi šampiona nalazi se Real Madrid, čija se tržišna vrednost procenjuje na impresivnih 1,34 milijarde evra. Ova cifra nije iznenađujuća s obzirom na trojac fudbalera - Kilijan Mbape, Džud Belingem i Vinicijus Džunior, čija ukupna vrednost iznosi 540 miliona evra. Real Madrid je favorit za odbranu šampionske titule, a ova visoka tržišna vrednost dodatno potvrđuje snagu i kvalitet ovog tima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading