KASNO MARKO NA KOSOVO... KARABINJERI PREUZELI KONTROLU NAD MOSTOM NA IBRU: Posle upada takovzane kosovske policije pojačali snage

Autor:

Vesti

01.09.2024

10:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teror nad srpskim stanovništvom se odvija danima, takozvana kosovska policiaj sa dugim cevima zauzima instituciju po instituciju. KFOR čeka?

KASNO MARKO NA KOSOVO... KARABINJERI PREUZELI KONTROLU NAD MOSTOM NA IBRU: Posle upada takovzane kosovske policije pojačali snage

Foto: printskrin/youtube

Italijanski karabinjeri preuzeli kontrolu nad mostom na Ibru

Danas su pripadnici jedinice za razbijanje demonstracija iz italijanskog sastava Kfora preuzeli kontrolu nad mostom na Ibru u Kosovskoj Mitrovici. Dosad su na mostu bila oklopna vozila karabinjera, kao i jedno policijsko vozilo u blizini. Italijanski karabinjeri su izveli pokaznu vežbu i trenutno su raspoređeni u kordonu na mostu.

Blokada zgrada srpskih institucija na severu KiM

Zgrade srpskih institucija na severu Kosovske Mitrovice već treći dan su blokirane, a pripadnici takozvane kosovske policije su jutros raspoređeni ispred njih, naoružani dugim cevima. Situacija je mirna, ali među građanima se osećaju tenzije.

Tzv. kosovska policija upala je u petak u zgrade Privremenih organa u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku, kao i u bolnički krug KBC Kosovska Mitrovica, zgradu u kojoj se nalaze prostorije PIO Fonda, prostorije Kancelarije za KiM, Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga i Centra za socijalni rad.

Reakcije na akciju Prištine

Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja izjavio je da zgrade Privremenih organa više neće raditi nakon upada policije. Akciju Prištine osudili su misija EU u Prištini, ambasada SAD, ambasadori Nemačke, Velike Britanije i Francuske. Takođe, UNMIK je izrazio zabrinutost, ističući da akcije tzv. kosovske policije utiču na bezbednost, stabilnost i mir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading