KURTIJEVI SPECIJALCI I DALJE BLOKIRAJU SRPSKE INSTITUCIJE! Tenzije se ne smiruju - sa dugim cevima i oklopnim vozilima ispred zgrada i mosta na Ibru!

Autor:

Vesti

01.09.2024

08:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ceo svet je osudio "akcije" u petak!

KURTIJEVI SPECIJALCI I DALJE BLOKIRAJU SRPSKE INSTITUCIJE! Tenzije se ne smiruju - sa dugim cevima i oklopnim vozilima ispred zgrada i mosta na Ibru!

Foto: Printscreen/YouTube/Kosovo online

Jutros, pripadnici takozvane kosovske policije su se pojavili ispred zgrada srpskih institucija u Kosovskoj Mitrovici, naoružani dugim cevima. Ova akcija dolazi nakon nasilnog zatvaranja ovih zgrada prošlog petka, što je dovelo do tenzija među građanima.

Iako je situacija u severnom delu Kosovske Mitrovice mirna, prisustvo dva oklopna vozila italijanskih karabinjera Kfora na mostu na Ibru, kao i jednog policijskog vozila u blizini, pokazuje da se mere bezbednosti i dalje primenjuju.

Upad kosovske policije u zgrade srpskih institucija

U petak, tzv. kosovska policija je upala u zgrade Privremenih organa u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku, kao i u bolnički krug KBC Kosovska Mitrovica, zgradu u kojoj se nalaze prostorije PIO Fonda, prostorije Kancelarije za KiM, Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga i Centra za socijalni rad. Ova akcija je izazvala reakcije kako lokalnog stanovništva, tako i međunarodnih aktera.

Reakcije na akciju kosovske policije

Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja izjavio je da zgrade Privremenih organa na severu KiM više neće raditi nakon upada policije. Ova akcija je naišla na osudu misije EU u Prištini, kao i ambasada SAD, Nemačke, Velike Britanije i Francuske.


Ovaj akt provokacije i tenzije između srpskih i kosovskih institucija dodatno komplikuje već kompleksnu političku situaciju na Kosovu i Metohiji. Svi akteri moraju pažljivo razmotriti sledeće korake kako bi se izbegla dalja eskalacija situacije.

BONUS VIDEO

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading