HITNO OGLAŠAVANJE EU O KURTIJEVOM DIVLJANJU NA KOSOVU I METOHIJI!

Autor:

Vesti

31.08.2024

07:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Razočarani smo..."

HITNO OGLAŠAVANJE EU O KURTIJEVOM DIVLJANJU NA KOSOVU I METOHIJI!

Foto: shutterstock

Kancelarija Evropske unije u Prištini saopštila je danas da da je EU razočarana zbog kontinuiranog nedostatka koordinacije Prištine sa međunarodnim partnerima, kao i da akcija tzv. kosovske policije protiv kancelarija koje podržava Srbija u Severnoj Mitrovici, Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću dovodi u opasnost krhku bezbednosnu situaciju na terenu.

Kako se navodi u saopštenju delegacije EU u Prištini izdatom nakon jučerašnjeg upada tzv. kosovske policije u zgrade Privremenih organa Vlade Srbije u opštinama na severu KiM, Euleks je odmah raspoređen da nadgleda izvođenje ove operacije, koja nije bila koordinisana sa EU i međunarodnim partnerima.

Delegacija EU u Prištini podseća da se Priština obavezala na deeskalaciju, kao i da je Unija više puta pozivala Prištinu da izbegava bilo kakve radnje koje bi mogle negativno da utiču na bezbednost ljudi na terenu, ali da je Priština ignorisala te pozive.

- EU želi da ponovi da bi trenutna operacija policije protiv kancelarija koje podržava Srbija mogla dovesti do dalje eskalacije ionako nestabilne situacije - ističe se u saopštenju i dodaje da je predviđeno da pitanje kancelarija koje podržava Srbija bude rešavano u okviru dijaloga koji vodi EU.

Dodaje se da se očekuje da Beograd i Priština reše otvorena međusobna pitanja u dijalogu koji vodi EU.

Podsećamo, tzv. kosovska policija upala je juče u zgrade Privremenih organa u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku, kao i u bolnički krug KBC Kosovska Mitrovica, zgradu u kojoj se nalaze prostorije PIO Fonda, prostorije Kancelarije za KiM, Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga i Centra za socijalni rad.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading