"RAZGOVORI O GLAVNIM TEMAMA I PORUKAMA OVOGODIŠNJEG FORUMA!" Vučić se u Pragu sastao sa predsednikom GLOBSEC i Bilčikom! (FOTO)

Autor:

Vesti

31.08.2024

12:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I uloga Centralne i Jugoistočne Evrope u fokusu!

"RAZGOVORI O GLAVNIM TEMAMA I PORUKAMA OVOGODIŠNJEG FORUMA!" Vučić se u Pragu sastao sa predsednikom GLOBSEC i Bilčikom! (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom GLOBSEC Robertom Vašom i bivšim izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom na marginama Foruma GLOBSEC2024 u Pragu.

Sa predsednikom GLOBSEC2024 Robertom Vašom i Vladimirom Bilčikom razgovarao sam o glavnim temama i porukama sa ovogodišnjeg Foruma u Pragu. Razgovarali smo i o ulozi zemalja Centralne i Jugoistočne Evrope u dijalogu i donošenju odluka koje će definisati budućnost svih nas i našeg kontinenta - napisao je predsednik Vučić na Instagramu.

 

 

Prethodno, Vučić se sastao sa visokom predstavnikom međunarodne zajednice u BIH, Kristijanom Šmitom, specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, kao i sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, predsednikom Finske Aleksandrom Stubom, kao i sa bivšim izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom.

GLOBSEC Forum, jedna od najistaknutijih evropskih platformi za dijalog, ima za cilj da ukaže na rastući značaj Centralne i Istočne Evrope u globalnoj bezbednosti. 

Kako je najavljeno, na forumu će se razgovarati o ključnim globalnim izazovima uključujući pitanja bezbednosti, ekonomije i međunarodnih odnosa.

Forum će otvoriti češki predsednik Petr Pavel i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

GLOBSEC ove godine okuplja šefove država i vlada i ministre odbrane i spoljnih poslova iz 27 zemalja, a pored njih na forumu učestvuju i predstavnici velikih kompanija, intelektualci i predstavnici nevladinih organizacija, ukupno skoro 2.000 učesnika iz 70 zemalja.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading