VUČIĆ SA URSULOM FON DER LAJEN U PRAGU! Još jedan susret sa predsednicom Evropske komisije!

Autor:

Vesti

31.08.2024

09:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekuje ga niz važnih bilateralnih susreta!

VUČIĆ SA URSULOM FON DER LAJEN U PRAGU! Još jedan susret sa predsednicom Evropske komisije!

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav/printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen u Pragu, na marginama bezbednosne konferencije GLOBSEC.

Odličan razgovor sa predsednicom @ursulavonderleyen o situaciji u regionu, našem evropskom putu, realizaciji projekata predviđenim evropskim Planom rasta za Zapadni Balkan, kao i o ukupnim odnosima Srbije i EU.


Zahvalio sam predsednici @europeancommission na razumevanju i ličnom angažmanu kada je reč o napretku Srbije i celog Zapadnog Balkana na putu približavanja EU, posebno u oblastima ubrzanja socijalne i ekonomske integracije.

Ponovio sam da Srbija predano pristupa svojoj reformskoj agendi, kao i da je ozbiljan i odgovoran partner EU u svim aktivnostima usmerenim ka izgradnji zajedničke i prosperitetne budućnosti za sve naše građane
- napisao je Vučić na Instagramu.

Vučić se prethodno se sastao sa predsednikom Finske Aleksandrom Stubom, kao i sa bivšim izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom.

Tokom dana, predsednika Vučića u Pragu očekuju brojni bilateralni sastanci, a potom će učestvovati na panelu "Pridruživanje Zapadnog Balkana EU". 

Ranije je najavljeno da će se na forumu razgovarati o ključnim globalnim izazovima uključujući pitanja bezbednosti, ekonomije i međunarodnih odnosa.

Podsećamo, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić susreo se sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen tokom boravka u Pragu i sinoć.

- Čestitao sam @ursulavonderleyen na nagradi na ovogodišnjem @globsecthinktank i izrazio nadu da ćemo nastaviti zajedničku borbu za napredak i ubrzanje evropskog puta Srbije, kao i da ćemo konkretizovati Evropski plan za ekonomski rast Zapadnog Balkana, na dobrobit svih građana regiona - napisao je noćas na zvaničnom Instagram profilu.

GLOBSEC Forum, jedna od najistaknutijih evropskih platformi za dijalog, ima za cilj da ukaže na rastući značaj Centralne i Istočne Evrope u globalnoj bezbednosti. 
Kako je najavljeno, na forumu će se razgovarati o ključnim globalnim izazovima uključujući pitanja bezbednosti, ekonomije i međunarodnih odnosa.

Forum će otvoriti češki predsednik Petr Pavel i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

GLOBSEC ove godine okuplja šefove država i vlada i ministre odbrane i spoljnih poslova iz 27 zemalja, a pored njih na forumu učestvuju i predstavnici velikih kompanija, intelektualci i predstavnici nevladinih organizacija, ukupno skoro 2.000 učesnika iz 70 zemalja.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading