ŠAMARČINA OD MAKRONA - PALE U VODU SVE LAŽI OPOZICIJE! Tvrdili da će Vučić "klečati na kukuruzu" i da će francuski predsednik tražiti zaokret od Rusije i Kine!

Autor:

Vesti

30.08.2024

19:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo demantovali čak i mediji u Prištini, koji naglas kukaju zbog izjava francuskog predsednika u Beogradu.

ŠAMARČINA OD MAKRONA - PALE U VODU SVE LAŽI OPOZICIJE! Tvrdili da će Vučić "klečati na kukuruzu" i da će francuski predsednik tražiti zaokret od Rusije i Kine!

Foto: Tanjug/Marko Đoković, Printscreen, Printscreen/Twitter

Emanuel Makron

Opozicija i Šolakovi mediji više ne znaju gde udaraju. Sve što su najavljivali uoči posete Emanuela Makrona - navodne packe predsedniku Srbije, palo je u vodu, ali oni i dalje ne odustaju, mada ih je francuski predsednik lično demantovao.

Tako je tabloid Danas, umesto informacije o jednoj od najznačajnijih poseta poslednjih decenija, dao ogroman prostor lideru opozicionog pokreta Srce Zdravku Ponošu, koji tvrdi kako će Vučić "klečati na kukuruzu posle debakla s Banjskom" i kako je "potrošio sve kredite kod Evropljana".

PRIŠTINA ŠOKIRANA

Demantovali su ga ni manje ni više nego mediji u Prištini, koji naglas kukaju zbog izjava francuskog predsednika u Beogradu.

- S našim evropskim partnerima smo rekli koliko smo zabrinuti zbog jednostranih poteza Kosova koji ne šalju dobar znak. Budite uvereni da će Francuska i dalje posebno pažljivo pratiti uslove u kojima živi srpska zajednica na Kosovu. U tom smislu, posebno smo privrženi fomiranju Zajednice srpskih opština - poručio je Makron i istakao koliki je značaj prijateljstva Srbije i Francuske.

Foto: Printscreen

Mediji u regionu

Osim Kurtijevih medija, zavapili su i njegovi botovi, kao izvesni Admirim, koji je veoma aktivan na Tviteru.

- Makron u pismu srpskim medijima, u jeku pokušaja prodaje borbenih aviona rafal Vučićevom režimu, žali što Srbija nije proevropska, stavlja ZSO iznad svih drugih sporazuma, ne spominje terorističke napade u Banjskoj i činjenicu da je Radoičić još uvek na slobodi - napisao je Kurtijev pristalica.

PARIZ NE DELI LEKCIJE

Takođe, nisu se ostvarile ni "prognoze" da će Vučić, navodno, pod Makronovim pritiskom morati da se odrekne saradnje s Rusijom i Kinom.

Foto: Printscreen

Tekst u novinama "Danas"

- Pariz ne deli nikakve lekcije Srbiji zbog neuvođenja sankcija Moskvi, ona je suverena država i odluke donosi sama. Takođe, ovde jeste bio predsednik Kine Si, ali je u Beograd došao iz Francuske. Mislim da je dobro da imate posetu kineskog predsednika jer je Kina veliki strateški partner - rekao je Makron i zapušio usta i srpskoj opoziciji i njenim medijima.

Graovac:

Srđan Graovac iz Centra za društvenu stabilnost kaže da je očigledna namera pomenutih medija.

- Žele da naruše ugled Vučića, njegove stranke, pa samim tim i cele Srbije. Ipak, sve to im je palo u vodu, kao i sve laži o otpadu, litijumu i ostalim stvarima. Na kraju, kako to obično i biva, istina se otkrije, a sada se to Makronovim dolaskom desilo brže nego što su očekivali.

Zavist u celom regionu

Svi mediji u regionu su s neskrivenom zavišću preneli vest o Makronovoj poseti i kupovini rafala.

O svemu tome juče su pisali prištinski Telegrafi, Koha, hrvatski Indeks, Jutarnji list i Danas.hr, kao i sarajevski Dnevni avaz i Klix.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading