VUČIĆ NAKON FORUMA O MLADIMA I VEŠTAČKOJ INTELIGENCIJI: Počastvovan sam što sam danas ovde, ulagaćemo više u studente! (FOTO)

Autor:

Vesti

30.08.2024

13:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuske investicije u oblasti nauke, inovacije, digitalizaciju i veštačku inteligenciju u Srbiji.

VUČIĆ NAKON FORUMA O MLADIMA I VEŠTAČKOJ INTELIGENCIJI: Počastvovan sam što sam danas ovde, ulagaćemo više u studente! (FOTO)

Foto: FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Republike Francuske Emanuel Makron učestvovali su na Forumu o mladima i veštačkoj inteligenciji, održanom u IT centru "InGrid Šnajder elektrik" u Novom Sadu.

Počastvovan sam što sam danas ovde i što mogu da čujem ove mlade i talentovane ljude. Mi njihov talenat moramo još više da razvijamo i da u njih ulažemo mnogo više. Upravo na tim projektima radimo zajedno sa Francuskom i želeo bih da zahvalim predsedniku Emanuelu Makronu što je zajedno sa mnom na ovom mestu, koje je važna i moderna francuska investicija vezana za razvoj nauke, inovacije, digitalizaciju i veštačku inteligenciju u Srbiji.


Zahvalan sam i našim fakultetima što nam daju dobro obrazovane ljude. Nadam se da ćemo daljim ulaganjem dobiti još više brilijantnih studenata, koji će predstavljati budućnost naše zemlje
- napisao je predsednik vučić na svom zvaničnom Instragram profilu.

 

 

Predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je danas na Forumu o veštačkoj inteligenciji "Inovirajmo zajedno u Evropi" u kompaniji "InGrid Šnajder elektric LLC" u Novom Sadu da Srbija ima važnu ulogu u Svetskom partnerstvu za veštačku inteligenciju.

Makron je rekao da mu je veliko zadovoljstvo što može o tome da razgovara sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, sa preduzetnicima, istraživačima i studentima. 

- Mi smo uvek ovde u nekoj čudnoj situaciji. Trebalo bi da govorimo inteligentno i da budemo kredibilni o nečemu što, u stvari, ovi ljudi u publici znaju bolje od nas. Ja ću onda u nekoliko reči da vam kažem koja je naša vizija. Ako smo mi ovde da razgovaramo zajedno o veštačkoj inteligenciji, to je zato što Srbija ima tu važnu ulogu u Svetskom partnerstvu za veštačku inteligenciju i predsedava grupom koju smo postavili u okviru OECD-a. I ta grupa bi trebalo da koordiniše razgovore o ovoj temi - rekao je Makron na forumu.

Naveo je da će u februaru sledeće godine Francuska organizovati samit o veštačkoj inteligenciji (AI) u Parizu sa studentima, preduzetnicima i istraživačima.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading