SVI SPORAZUMI KOJE SU POTPISALI SRBIJA I FRANCUSKA! Ima ih 12, među njima i UGOVOR ZA RAFALE!

Autor:

Vesti

29.08.2024

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Između ostalog, potpisan je i Ugovor o kreditnom aranžmanu između Akcionarskog društva Elektromreže Srbije Beograd i Francuske agencije za razvoj razmenili su direktor EMS Jelena Matejić i generalni direktor AFD Remi Riju.

SVI SPORAZUMI KOJE SU POTPISALI SRBIJA I FRANCUSKA! Ima ih 12, među njima i UGOVOR ZA RAFALE!

Foto: Tanjug/AP

Razmenjeno 12 potpisanih dokumenta o saradnji Srbije i Fancuske,među njima i ugovor za Rafale.

U prisustvu predsednika Srbije Aleksandar Vučića i predsednika Francuske Emanuela Makrona u Palati Srbija razmenjeno je 12 potpisanih dokumenta o saradnji dve zemlje u više oblasti, među kojima je i ugovor o nabavci aviona "Rafal" i prateće robe i usluga. 

  • To su Memorandum o razumevanju između Vlade Srbije i Francuske agencije za razvoj (AFD) u pogledu međusobne saradnje, koji su razmenili  premijer Miloš Vučević i generalni direktor Francuske razvojne agencije Remi Riu. 
  •  Aneks 2 Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Francuske o saradnji u oblasti sprovođenja prioritetnih projekata u Srbiji razmenili su prvi potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali i ambasador Francuske Republike u Beogradu Pjer Košar.
  • Trostrani ugovor o partnerstvu pod okriljem Fonda za tehničke ekspertize i prenos iskustava između Ministarstva za zaštitu životne sredine   Srbije, Francuske agencije za razvoj i Regionalnog centra za upravljanje otpadom regije Pariza razmenili su potpredsednik vlade i ministar životne sredine Irena Vujović i potpredsednik Regionalnog centra za upravljanje otpadom regije Pariza Paskal Pelen.
  • Izjavu o namerama o saradnji u poljoprivrednom i prehrambenom sektoru Srbije i Francuske razmenili su ministar poljoprivrede Aleksandar Martinović i ambasador Francuske Pjer Košar.
  • Sporazum o interesu između Vlade Srbije, SUEZ International SAS i Vinci Construction Grands Projects SA, u odnosu na projektovanje, izgradnju, finansiranje, rad i održavanje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Velikom Selu razmenili su ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i zamenica predsednika i generalnog direktora SUEZ Sabrina Susan.
  • Izjavu o namerama između Vlade Srbije i međuministarskog delegata za strateško snabdevanje rudama i metalima Francuske o partnerstvu i saradnji u oblasti istraživanja i eksploatacije kritičnih i strateških mineralnih sirovina razmenili su ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović i međuresorni delegat za nabavku strateških metala i minerala Benžamen Galzo. 
  • Pismo o angažovanju za procenu potencijala za razvoj civilnog nuklearnog programa u Srbiji u okviru Memoranduma o razumevanju između EDF i Vlade Srbije razmenili su ministarka Đedović Handanović i izvršni direktor grupe EDF Gzavije Irsa.
  • Ugovor o nabavci aviona "Rafal" i prateće robe i usluga razmenili su ministar odbrane Bratislav Gašić i izvršni direktor i predsedavajući Dassault Aviation Erik Trapije.  
  • Pismo namere u vezi sa saradnjom Ministarstva zdravlja Srbije sa Bouygues Batiment International u oblasti razvoja Regionalnog instituta za onkologiju radiologiju Srbije razmenili su ministar zdravlja Zlatibor Lončar i  direktor Bouygues Batiment International Roberto Real.
  • Izjavu o namerama između ministra nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Srbije i ministra visokog obrazovanja i istraživanja i ministra poljoprivrede i prehrambernog suverniteta Francuske u vezi sa saradnjom u oblasti nauke, istraživanja i inovacija razmenili su ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i ambasador Francuske  Košar.
  •   Izjavu o namerama između ministra turizma i omladine Srbije i ministarskog delegata ispred Ministarstva privrede, finansija, industrijskog i digitalnog suvereniteta, nadležnog za poslove privrede, turizma i potrošača Francuske o saradnji u oblasti turizma potpisali su ministar turizma i omladine Husein Memić i ambasador Košar.
  •  Ugovor o kreditnom aranžmanu između Akcionarskog društva Elektromreže Srbije Beograd i Francuske agencije za razvoj razmenili su direktor EMS Jelena Matejić i generalni direktor AFD Remi Riju.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading