"VERUJEM U FRANCUSKO-SRPSKO PRIJATELJSTVO I JOŠ JEDNOM, DOBRO DOŠLI"! Predsednik Vučić se još jednom javno zahvalio Emanuelu Makronu na poseti! (FOTO)

Autor:

Vesti

29.08.2024

21:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za nas je poseta Makrona od izuzetnog značaja. Mi Srbi smo sa Francuzima bili i ostali tradicionalni prijatelji. Hvala vam za podršku i pomoć, a mi ćemo dati sve od sebe da, čuvajući mir i stabilnost, ali i govoreći slobodno, budemo uvek od pomoći i vama i svima drugima koji žele mir, istakao je Vučić.

"VERUJEM U FRANCUSKO-SRPSKO PRIJATELJSTVO I JOŠ JEDNOM, DOBRO DOŠLI"! Predsednik Vučić se još jednom javno zahvalio Emanuelu Makronu na poseti! (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Verujem u francusko srpsko prijateljstvo i u rezultate koje smo dosad postigli. Još jednom, dobro došli i osećajte se u Srbiji kao kod svoje kuće, poručio je večeras preko Instagrama predsednik Srbije Aleksandar Vučić svom kolegi Emanuelu Makronu, koji se nalazi u dvodnevnoj poseti Srbiji..

 

- Veoma sam srećan što imam priliku da predsednika Makrona ugostim još jednom u Beogradu i posebno mu zahvaljujem na tome što je izrazio spremnost i želju da poseti još neki grad u Srbiji. Hvala vam @emmanuelmacron što ste još jednom pokazali poštovanje prema građanima Srbije, mi to umemo da cenimo.


- Iz sporazuma koje smo potpisali mogli ste da vidite kako se kroz sve sfere društvenog života provlači naša saradnja koja je danas analizirana kroz namensku industriju, veštačku inteligenciju, IT sektor, inovacije, nuklearnu energiju, kritične sirovine, automobilsku industriju, aeronautiku, leteće automobile, poljoprivredu, prečistače otpadnih voda, izgradnju i upravljanje postrojenjima, obrazovanje i saradnju univerziteta, a videli ste na kraju i zdravstvo i onkologiju. To su za nas ključne i veoma važne stvari.

- Sa predsednikom Makronom sam razgovarao o svim važnim političkim pitanjima. Govorili smo i o miru u Evropi. Mislim da nam je važno da do mira dođemo što pre, iako znam da je reč mir gotovo zabranjena u gotovo svim zemljama u svetu. Takođe sam izrazio želju da situacija u regionu Zapadnog Balkana bude potpuno stabilna i sigurna i verujem da ćemo i po tom pitanju imati podršku Francuske.

- Za nas je poseta Makrona od izuzetnog značaja. Mi Srbi smo sa Francuzima bili i ostali tradicionalni prijatelji. Hvala vam za podršku i pomoć, a mi ćemo dati sve od sebe da, čuvajući mir i stabilnost, ali i govoreći slobodno, budemo uvek od pomoći i vama i svima drugima koji žele mir.

- Verujem u francusko srpsko prijateljstvo i u rezultate koje smo dosad postigli. Još jednom, dobro došli i osećajte se u Srbiji kao kod svoje kuće - poručio je Vučić.

 

Šta su Makron i Vučić pričali na zajedničkoj konferenciji za mediji i šta su dogovorili pročitajte na ovom linku.

Bonus video



 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
Dragana

29.08.2024 22:10

Srbija i Francuska neguju dugogodišnjeg prijateljstvo, a sam i tim je i saradnja između dve države na zavidnom nivou.

Darko

29.08.2024 22:37

Mi smo bogati imajući u vidu da našeg vucica bas poštuju i ite kako cene!

Irina

29.08.2024 22:38

Francuska i Srbija su na dobrom putu da jos vise razvijaju svoje prijateljstvo i pomazu jedni drugima.

Bubi

29.08.2024 22:45

Srbija i Francuska će nastaviti saradnju na svim poljima i ojačati svoje odnose!